Sarı nokta hastalığına iyi geliyormuş! “Süper meyve” hastalıkların dermanı

Balıkesir’in Erdek ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan bir kadın girişimci, kendi imkanlarıyla aronya meyvesi üretimine başladı. Dünyada “süper meyve” olarak bilinen aronya sağlık için de faydalı. Koyu mor veya siyah renkte tatlı-tart meyvelere sahip olan aronya, kalp damar hastalıklarından Parkinson ve Alzheimer’a kadar pek çok sağlık sorununa iyi geliyor.

Aronya dünyada “süper meyve” olarak biliniyor. Türkiye’de de yetişen aronta tam bir şifa kaynağı.
Ankara’da yaşayan Kimya Yüksek Mühendisi Elif Ünver’in girişimiyle, Erdek’e bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde satın aldığı arazide aronya ekimi gerçekleştirildi.
Yaklaşık dört dönüm araziye ekilen aronya bitkisinden geçen yıl bir ton mahsul alındığını belirten Elif Ünver, bu yıl iki ton meyve elde etmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Erdek ve Kapıdağ Yarımadası’nda kültüre alınmış tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği açısından öncü kabul edilebilecek bu girişim, Kapıdağ Yarımadası’nın ekolojik ve bitki çeşitliliği açısından ayrıca tarıma elverişli olduğunun bir katını olabilecek nitelikte.
Ankara’dan gelerek Erdek’te arazi satın alıp aronya tarımı yapan Elif Ünver, bu girişimin Erdekli çiftçiler için de motivasyon kaynağı olması gerektiğini belirtti.
Her türlü ekipmana ve imkana sahip çiftçilerin de bu tarz kazançlı yatırımlara yönelmesi gerektiğini vurgulayan Ünver, aronya bitkisi hakkında açıklamalarda bulundu:
“Güçlü bir antioksidan olan aronya, serbest radikalleri temizleyerek toksinleri vücuttan atar, hücreleri yeniler, kanser hücreleriyle savaşır ve bazı türlerini yok eder. Ayrıca Parkinson ve Alzheimer hastalıklarının ilerlemesini durdurduğu, kalp ve damar rahatsızlıklarını tedavi ettiği ve sarı nokta hastalığına iyi geldiği bilinmektedir. Artık bu şifalı bitkinin üretimi ilçemizde de yapılmaktadır” dedi.
Aronya, sağlık faydaları ile öne çıkan ve “süper meyve” olarak adlandırılan bir meyve olarak dikkat çekiyor. Antioksidan özellikleri, bağışıklık sistemini destekleme yeteneği ve kalp sağlığına olan katkıları ile aronya, son yıllarda popülaritesini artırdı.
Yüksek oranda antioksidan içeren aronya, hücre hasarını önleyerek yaşlanmayı geciktirmeye yardımcı oluyor. Özellikle antosiyaninler ve flavonoidler gibi bileşenler, sağlıklı yaşamın temelini oluşturan önemli unsurlar arasında yer alıyor.
Aronya, C vitamini zenginliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Aynı zamanda kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olabilecek bileşenler de barındırıyor.
Lif içeriği ile sindirim sistemini destekleyen aronya, kabızlık sorunlarını önlemekte etkili. Göz sağlığına katkıda bulunan lutein ve zeaksantin gibi karotenoidler içeren aronya, iltihap önleyici özellikleriyle de dikkat çekiyor.
Düşük kalorili yapısı ile kilo kontrolüne yardımcı olan bu süper meyve, kan şekerinin dengelenmesine de destek sağlıyor. Aronya, hem taze meyve olarak hem de meyve suyu, reçel veya takviye gıda formunda tüketilerek sağlığa katkı sunuyor. Besleyici özellikleri ile aronya, sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek isteyenler için ideal bir seçenek.

Devamı: Sarı nokta hastalığına iyi geliyormuş! “Süper meyve” hastalıkların dermanı

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Tedavi için yerin 150 metre altına inip her gün 6 saat geçirecekler: 5 bin yıllık mağaradaki şifa arayışının sonuçları 15 gün sonra açıklanacak

Çankırı’da valilik koordinesinde başlatılan proje kapsamında KOAH hastaları yerin 150 metre altındaki 5 bin yıllık …

Sağlık Bakanlığı'ndan "vitaminli serum" uyarısı

Sanatçı Metin Arolat’ın ölümüyle ilgili sahne öncesi evinde vitaminli serum takıldığı iddiası gündeme gelmişti. Sağlık …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.