Üçüz kız kardeşin üçüde aynı Tıp Fakültesi’ni kazandı!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan tek yumurta üçüzleri, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.

İsmail-Ümmüşen Kozak çiftinin 18 yıl önce üçüz kızları dünyaya geldi. Aslı, Başak ve Deniz adı verilen tek yumurta üçüzleri, ilköğretim ve liseyi başarıyla tamamladı.

Üniversite sınavlarına hazırlanan üçüzler, doktorluk hayallerini gerçekleştirebilmek için girdikleri sınavdan birbirine yakın puanlar aldı. Üçüzler, aynı üniversiteye yerleşmek için tercih listelerini de benzer şekilde hazırladı.

Üçüzler, ilk tercihleri Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesine 6, 9 ve 33. sıradan yerleşti. Büyük mutluluk yaşayan kızlar, üniversiteye kayıtlarını yaptırdı.

Baba İsmail Kozak, gazetecilere yaptığı açıklamada, 18 yıl önce ikiz bebek beklerden üçüzleri olduğunu söyledi.

Kızlarının okul hayatının oldukça başarılı geçtiğini anlatan Kozak, “Üçü de kendilerine hedef olarak aynı fakültede öğrenim görmeyi koymuştu. Kızlarımın üçü de doktor olmak istiyordu. Çok çalıştılar ve hayallerine kavuştular. Onlarla gurur duyuyorum. Kayıtlarını yaptırdık. Aynı sınıfta okuyacaklar. Bizim için büyük mutluluk” dedi.

Kozak, kızlarının üniversiteyi de bitirerek başarılı birer doktor olacağına inandığını dile getirdi.

Ev kadını anne Ümmüşen Kozak ise birbirlerinden hiç ayrılmayan kızlarının üniversitede de birlikte okumasından mutluluk duyduğunu kaydetti.

Bunu Okudunuz mu?

YKS’de ilk 57’den 10 öğrenci Tıp Fakültesi kazandı!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonuçlara göre çeşitli üniversitelere yerleşen öğrenciler …

Zorlukları aşıp tıp fakültesini kazandı

Sağlık Meslek Lisesi’nde okuyan Merve Nur, doktor olma hayalinin peşinden giderek tüm zorlukları aşmayı başardı …