Vakıf üniversiteleri yönetmeliği Resmi Gazetede yayımlandı

YÖK’ün vakıf üniversiteleri için hazırladığı yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlandı.

Yönetmeliğe göre, vakıf yükseköğretim kurumu yöneticilerinin ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı eylemleri doğrudan işlemesi veya desteklemesi durumunda, üniversitenin faaliyet izni kaldırılacak.

HER YIL KONTROL

Bu durumların ortadan kalkıp kalmadığı her yıl YÖK tarafından değerlendirilecek. Kalkmadığının tespiti halinde süre bir yıl uzatılacak. Geçici durdurma 3 yıl devam ederse üniversitenin faaliyet izni kaldırılacak. Kurum devlet üniversitesine devredilebilecek.

‘DANIŞTAY’A GİDER’

Yönetmeliği değerlendiren Vakıf Üniversiteleri Birliği Başkanı Rifat Sarıcaoğlu ise Hürriyet’e özetle şu açıklamalarda bulundu:

“Anayasa Mahkemesi kararları varken bu yönetmeliğin nasıl geçerliliği olacak? Bu kadar yetki olamaz. Bugün itibariyle YÖK’ün 78 üniversitesi daha oldu. Üniversite başkanları endişelerini dile getiriyor. Yönetmeliğin yüzde 99 Danıştay’a gideceğini düşünüyorum.”

Bunu Okudunuz mu?

6 üniversiteye rektör atandı! Cerrahpaşa’nın rektörü belli oldu!

6 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine ve …

GATA Yönetmeliğinin kaldırılması Resmi Gazete’de yayınlandı

Gülhane Askeri Tıp Akademisi Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yer aldı Gülhane Askeri …