Sağlık Bakanı: Aşı reddi tartışmaları yerlileşmeyle azalacak

Aşı reddi tartışmaları sürerken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Bakan Koca tartışmaların yerli aşıyla azalacağını söyledi.

Türkiye’de sayıları her geçen gün artan aşı karşıtlarına ve aşılanmaya değinen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Aşı, mutlak yapılması gereken bir uygulamadır. Bunda hiç tereddüdümüz yok“ dedi.

Bakan Koca, geçen yıl yüzde 96 olan aşı uygulama oranının yüzde 98’e çıktığını söyleyerek, „Bu anlamda Türkiye’de şu anda bir riskin olmadığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde aşı reddi ile ilgili spekülasyonların da yerelleşme ve yerlileşme ile daha da azalacağını düşünüyorum. Çocukluk çağı döneminde aşılamanın giderek daha azaldığını, daha önce aşılama yapıldığı için koruyuculuğunun devam ettiğini özellikle vatandaşların düşündüğünü, aslında okul çağı dönemindeki ikinci aşılamanın da mutlaka yapılması gerektiğini buradan söylemek istiyorum“ diye konuştu.

Devamı: Sağlık Bakanı: Aşı reddi tartışmaları yerlileşmeyle azalacak

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Çocuklarda görülen PANS ve PANDAS sendromlarına dikkat!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Seçkin, “Erkek çocuklarda daha sık görülen PANS ve …

28 Eylül 2024 günün öne çıkan sağlık haberleri…

Sağlık alanında en güncel gelişmeler, Türkiye ve dünyadan en önemli sağlık haberleri, sağlıklı zayıflamak için …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.