Corona virüsü hangi ülkeleri etkiliyor? (İnteraktif harita)

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüsü (Covid-19), dünya genelinde 85 binden fazla kişiye bulaştı. Virüs nedeniyle şu ana kadar 2 bin 900’ü aşkın kişi yaşamını yitirdi. Türkiye’nin komşuları İran, Yunanistan, Irak ve Gürcistan’da corona virüsü vakaları tepit edildi. Azerbeycan’da bir vakanın görüldüğü duyuruldu. Virüsün görüldüğü ülkelerin sayısı 40’ı aştı.

Çin’de yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 924’e çıktı.

Yaşanan can kayıplarının 41’i Kovid-19’un merkez üssü Hubey eyaletinde gerçekleşirken, başkent Pekin’de 2, Sincan Uygur Özer Bölgesi’nde bir kişi yaşamını yitirdi.

Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık’ta ortaya çıkan Kovid-19 salgını nedeniyle, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülke, Çin’in bu kentinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) “acil durum” ilan etmişti.

KÖPEK KARANTİNADA

Hong Kong’da corona virüs hastası bir kadının köpeğinde de Covid-19 tespit edildi.

Yvonne Chow Hau Yee (60) 12 Şubat’ta rahatsızlandı. Kadının köpeğinin ağız ve burnundan da örnekler alındı. DSÖ yetkilisi Dr. Maria Van Kerkhove, köpeğin hastalık belirtisi göstermediğini, ancak test sonucunun “zayıf pozitif” olduğunu söyledi.

Köpek karantinaya alınırken, eğer hasta olduğu doğrulanırsa, corona virüs buluşan ilk evcil hayvan olacak. 

RİSK ‘ÇOK YÜKSEK’ SEVİYEDE

Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip corona virüs (Covid-19) için küresel risk seviyesini “yüksekten”, “çok yüksek” seviyeye çıkardı.

40’I AŞKIN ÜLKE VE BÖLGEDE CORONA VİRÜS GÖRÜLDÜ

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüsün (Covid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 85 bini geçti. 

Yeni tip corona virüs görüldüğü bildirilen ülkelerin yetkili sağlık kurumları ve yerel basınından derlenen verilere göre, vaka sayıları şu şekilde sıralanıyor:

“Güney Kore 2 bin 931, Japonya 918, İtalya 889, İran 388, Singapur 96, ABD 60, Kuveyt 43, Tayland 40, Fransa 38, Bahreyn 33, Avustralya 23, Malezya 23, Almanya 21, Birleşik Arap Emirlikleri 19,  İspanya 17, Vietnam 16, İngiltere 19, Kanada 14, İsveç 7, Irak 6, Umman 6, Rusya 5, İsviçre 5, Hindistan 3, Filipinler 3, Hırvatistan 3, Yunanistan 3, İsrail 3, Lübnan 3, Avusturya 2, Pakistan 2,  Finlandiya 2, Cezayir 1, Nepal 1, Sri Lanka 1, Kamboçya 1, Belçika 1, Mısır 1, Afganistan 1, Azerbeycan 1, Brezilya 1, Gürcistan 1, Kuzey Makedonya 1, Estonya 1, Hollanda 1, Romanya 1, Norveç 1, Danimarka 1, Yeni Zelanda 1.”

CORONA VİRÜSÜNÜN YAYILDIĞI ÜLKELER VE VAKA SAYILARI

İRAN’DA ÖLÜ SAYISI 34’E YÜKSELDİ

İran’da yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle 8 kişi daha hayatını kaybederken, can kaybı 34’e, vaka sayısı 388’e çıktı.

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, basına yaptığı açıklamada, son belirlemelere göre ülke genelinde Kovid-19 sebebiyle ölenlerin sayısının 34’e, vaka sayısının ise 388’e yükseldiğini belirtti.

Vaka sayısında en fazla artışın Tahran ve Gilan eyaletlerinde görüldüğünü aktaran Cihanpur, virüse yakalananların ortalama 50, hayatını kaybedenlerin de 60 yaşında olduğunu ifade etti.

İran’da koronavirüse yakalananlar arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi ve 6 milletvekili de bulunuyor.

CORONA VİRÜS İLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR?

Devamı: Corona virüsü hangi ülkeleri etkiliyor? (İnteraktif harita)

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Çocuklarda görülen PANS ve PANDAS sendromlarına dikkat!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Seçkin, “Erkek çocuklarda daha sık görülen PANS ve …

28 Eylül 2024 günün öne çıkan sağlık haberleri…

Sağlık alanında en güncel gelişmeler, Türkiye ve dünyadan en önemli sağlık haberleri, sağlıklı zayıflamak için …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.