Doktorları bile şaşırttı! 3 yıl çekirdekle yaşadı

İstanbul’da yaşayan 4 yaşındaki Abdullah Majzoub, bir yaşından beri, tekrar eden öksürük, ateş ve nefes darlığı şikayeti ile sürekli hastanelik oluyordu. Çocuk defalarca zatürree tedavisi gördü, durumu düzelmedi. Bir süre sonra şikayetleri için alerjik astım tedavisi görmeye başladı. 3 yıl boyunca torba torba ilaç kullanmak zorunda kalan Abdullah’ın nefes darlığı ve öksürük şikayeti nüksedince ailesi Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne götürdü. Çekilen röntgen ve tomografisinde, sağ akciğerin neredeyse yarısının tamamen çökmüş olduğu görüldü. Çocuk Cerrahi hekimlerinin dikkati sayesinde, yıllar önce yabancı cisim yuttuğu anlaşılan çocuğun 3 yıl boyunca nefes borusunda karpuz çekirdeğiyle yaşadığı anlaşıldı. Küçük Abdullah, girişimsel bir işlem olan bronkoskopi ile ameliyata gerek kalmadan sağlığına kavuşturuldu. Doktorları, nefes borusunda bu kadar uzun süre yabancı cisimle yaşayan bir hastanın, ‘ameliyata gerek kalmadan’ tedavi edilebilmesinin literatürde nadiren görüldüğünü, bu vakanın kendilerini de şaşkına çevirdiğini kaydetti.

Devamı: Doktorları bile şaşırttı! 3 yıl çekirdekle yaşadı

Kaynak: HaberTürk

Bunu Okudunuz mu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, WeWalk Akıllı Baston Dağıtım Töreni'nde konuştu:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Özel çalışmalarımızın, gazilerin günlük yaşamlarını daha bağımsız …

Sofralardan eksik etmiyoruz ama felç riskini artırıyor

Bilim insanları, gazlı içecek tüketiminin, felç riskini ciddi oranda artırdığını açıkladı. Felç riskini artıran diğer …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.