Domates ve salatalığı aynı anda yemeğin! Meğer yavaş yavaş organları zehirliyormuş

Sabah kahvaltılarının, salataların vazgeçilmezi olan domates ve salatalık birlikte tüketildiğinde vücuda zarar veriyor. Yaz kış demeden sofralardan eksik etmediğiniz domates ve salatalığı birlikte tüketmek birçok sindirim sorununa sebep olabiliyor.Bu sebeple uzmanlar bu iki besinin birlikte tüketilmemesini öneriyor.

Yaz kış demeden sofralardan eksik etmediğimiz kahvatıda, akşam yemeklerinde sıklıkla tükettiğimiz domates salatalık ikilisi meğer birlikte tüketildiğinde çeşitli sağlık sorunlarına sebep olabiliyormuş.
Ancak domates ve salatalığın birlikte tüketiminin hiç bilinmeyen bir zararı ortaya çıktı. Bazı insanların sindirim sistemleri farklı tepki verebilir. Örneğin, bazı kişiler domatesin asidik doğasından dolayı mide problemleri yaşayabilir.
Aynı şekilde, bazı insanlar salatalığın sindirim sorunlarına yol açabileceğini düşünebilir. Bu tür durumlar kişisel toleranslara bağlıdır.
Salatalık ve domates birbiriyle uyumlu sebzeler değiller. Bu iki sebze mideye ulaştığında fermantasyon başlıyor
Karın boşluğunda sindirim için salınan asitte birçok sindirim problemine sebep olabiliyor.
Bu yüzden asla birlikte tüketilmemeli. Özellikle midesi hassas olanlar buna çok dikkat etmeli.
Sağlıklı beslenme ve yaşam önerileriyle dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay’da domates ve salatalığın birlikte tüketilmesinin zararına dikkat çekmişti.
Prof. Dr. Karatay, “Birbirinden farklı sindirim sürelerine sahip olan domates ve salatalık farklı zamanlarda sindirime girmektedir.
Birbirinden farklı sindirim süreleri bulunan besinleri bir arada tüketmek vücudu yoran durumlar arasında yer alırken mideyi ve bağırsakları yıpratmaktadır.
Hızlı sindirilen salatalık yavaş sindirilen domates de bir araya geldiğinde ise bağırsaklar neye uğradığını şaşırıyor.” demişti.
Yemeklerin vazgeçilmezi olan domatesin faydaları kadar zararları da var. Domatesi aç karnına tüketmek mide asit seviyesini arttırır. Bu da gastrite neden olur. Bu yüzden aç karnına domates tüketmek oldukça zararlıdır.
Bazı insanlar için yüksek potasyum alımı problem yaratabilir, özellikle böbrek sorunu olanlar için doktor gözetiminde tüketilmelidir.
Böbrek taşına yol açan oksalat minerali, domateste yüksek miktarda bulunur. Bu da aşırı domates yemenin, böbrek taşı oluşumuna neden olduğunu gösterir.
ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Departmanı’na göre, ilerlemiş kronik böbrek hastalığı olan kişiler potasyum alımını sınırlamalıdır ve domatesler, potasyum açısından zengindir.
Domates, yüksek asit içeriği nedeniyle bazı kişilerde mide ekşimesi veya reflü semptomlarına neden olabilir. Özellikle hassas mideye sahip olanlar bu durumu deneyimleyebilir.

Devamı: Domates ve salatalığı aynı anda yemeğin! Meğer yavaş yavaş organları zehirliyormuş

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Avustralyalı bilim insanları keşfetti! Kanser hücrelerini 1 saatte yok edebilir

Kanser her yıl sessizce milyonlarca hayatı yok ediyor. Hücrelerin agresif büyümesi ilk aşamada hiçbir iz …

Sessiz katil milyonlarca insanı öldürüyor! Bu belirtiler varsa saniyeler hayati önem taşıyor

Genellikle halk arasında “kan zehirlenmesi” olarak bilinen sepsis, acil müdahale edilmezse hayati önem taşıyor. Virüs …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.