Beyni geliştirip, zekayı artırıyor! Böyle tüketmek unutkanlığı bitiriyor, Sütün içinde 1 gece bekletin

Beyin sağlığını geliştirmek ve güçlü bir hafızaya sahip olabilmek için beslenme listenize sağlıklı besinleri eklemeniz gerekiyor. Beyin sağlığını geliştirmenin ve hafızayı güçlendirmenin en iyi yollarından biri de sağlıklı yağlar barındıran kuruyemişler tüketmek.

Beyin sağlığınızı diyetle güçlendirmek istiyorsanız, ceviz sizin yeni en iyi arkadaşınız olabilir. Bu besin dolu kuruyemişler, potansiyel bilişsel faydalarıyla ünlüdür. Çocuklara ve yaşlılara, beyinlerini sağlıklı tutmak için özellikle ceviz yemeleri önerilir.
Ancak, beyin sağlığınızı etkili bir şekilde desteklemek için günlük diyetinize kaç ceviz eklemeniz gerektiğini hiç merak ettiniz mi?
Bu soruyu ele almak önemlidir çünkü ceviz gibi kuru meyveler oldukça besleyicidir ve ölçülü tüketilmelidir.
Yüksek yağ içeriğine sahiptirler. Bu nedenle, doğru miktarda besin almak için kaç ceviz yenmesi gerektiğini bilmek önemlidir.
Cevizler sadece çıtır çıtır bir atıştırmalıktan daha fazlasıdır. Omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller gibi temel besinlerle doludur.
Omega-3’ler, özellikle alfa-linolenik asit (ALA), iltihabı azaltmaya ve bilişsel işlevi desteklemeye yardımcı oldukları için beyin sağlığı için çok önemlidir. Polifenoller gibi antioksidanlar da beyin hücrelerini oksidatif stresten korumada önemli bir rol oynar.
Araştırmalar, mütevazı miktarda cevizin beyin sağlığı için faydalı olabileceğini göstermektedir. Çalışmalar, günde yaklaşık bir avuç ceviz tüketmenin (genellikle yaklaşık 28 gram) bilişsel faydaları elde etmek için yeterli olabileceğini göstermiştir.
Bu miktar, kalori alımınızı aşırı yüklemeden önemli miktarda omega-3 yağ asidi, antioksidan ve diğer besin maddeleri sağlar.
Bir avuç ceviz, yaklaşık 4-5 cevize (kabuğu soyulmuş ceviz) eşit olacaktır. Cevizin besin maddelerinin vücutta kolayca emildiğinden emin olmak için, onları bir gece suda beklettiğinizden emin olun. Onları bir gece boyunca suda veya sütte bekletebilirsiniz. Ertesi gün cevizlerin üzerindeki ince kabuğu soyun ve çiğ olarak yiyin.
Cevizleri diyetinize dahil etmek monoton olmak zorunda değildir. Bunları çeşitli şekillerde tüketebilirsiniz: salatalara serpiştirilmiş, smoothielere eklenmiş, yoğurda katılmış veya sadece atıştırmalık olarak. Daha yaratıcı fikirler arıyorsanız ceviz kabuklu balık, cevizli fırınlanmış ürünler veya ev yapımı ceviz ezmesini deneyin.
Cevizi meyveler, yapraklı yeşillikler ve tam tahıllar gibi beyni güçlendiren diğer yiyeceklerle eşleştirmeyi düşünün.
Bu çeşitli yaklaşım, bilişsel işlev için gerekli olan çok çeşitli besinleri aldığınızdan emin olmanızı sağlar. Diyetinize çeşitli besin açısından yoğun yiyecekler eklemek beyin sağlığı için kapsamlı destek sağlayabilir.
Ceviz sayısız fayda sağlasa da, ölçülü olmak çok önemlidir. Çok fazla ceviz tüketmek aşırı kalori alımına yol açabilir ve bu da kilo kontrolü yapanlar için ideal olmayabilir. Cevizler yağ oranı yüksektir, bu nedenle olası sindirim sorunlarından kaçınmak için porsiyon boyutlarını kontrol altında tutmak önemlidir.

Devamı: Beyni geliştirip, zekayı artırıyor! Böyle tüketmek unutkanlığı bitiriyor, Sütün içinde 1 gece bekletin

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Avustralyalı bilim insanları keşfetti! Kanser hücrelerini 1 saatte yok edebilir

Kanser her yıl sessizce milyonlarca hayatı yok ediyor. Hücrelerin agresif büyümesi ilk aşamada hiçbir iz …

Sessiz katil milyonlarca insanı öldürüyor! Bu belirtiler varsa saniyeler hayati önem taşıyor

Genellikle halk arasında “kan zehirlenmesi” olarak bilinen sepsis, acil müdahale edilmezse hayati önem taşıyor. Virüs …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.