Halk arasında ona “beyin gıdası” deniyor! Zihin gücünü artırıyor, unutkanlığa son veriyor

Cevizleri günlük olarak tüketmek çok sayıda sağlık faydası sağlayabilir, ancak tüketmeden önce ıslatmak avantajlarını artırabilir. Suda bekletilmiş cevizler sindirimi daha kolaydır ve genel refahı destekleyen çeşitli besinleri açığa çıkarabilir. Birisi beyin sağlığını güçlendirmek veya kalp fonksiyonunu iyileştirmek istiyorsa, sabahları ıslatılmış cevizler rutine güçlü bir katkı sağlayabilir. İşte sabahları suda bekletilmiş ceviz tüketmenin 6 şaşırtıcı faydası.

Cevizlere genellikle “beyin gıdası” denir ve bunun iyi bir nedeni vardır. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan ıslatılmış cevizler, beyin gelişimi ve bilişsel işlev için çok önemli olan temel besinleri sağlar.
Bu sağlıklı yağlar beyin hücrelerinin korunmasını destekler, hafızayı iyileştirir ve genel zihinsel berraklığı artırır. Sabahları ıslatılmış cevizlerin düzenli tüketimi, gün boyunca keskin ve odaklanmış kalmanıza yardımcı olabilir.
Ceviz, insülin duyarlılığını iyileştirme yeteneğiyle bilinir ve bu da onları tip 2 diyabet geliştirme riski taşıyanlar için harika bir seçim haline getirir. Sabah rutininize ıslatılmış ceviz eklemek kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabilir.
Cevizdeki sağlıklı yağlar, lif ve protein kombinasyonu, kan dolaşımındaki şekerin emilimini yavaşlatır, kan şekerinin yükselme olasılığını azaltır ve daha iyi glisemik kontrolü destekler.
Zarif bir şekilde yaşlanmak birçok kişi için bir hedeftir ve ıslatılmış ceviz, bunu başarmaya yardımcı olmak için doğal bir takviye olabilir.
Ceviz, hücresel hasara neden olan ve yaşlanma sürecini hızlandıran serbest radikallerle savaşan antioksidanlarla doludur. Islatılmış cevizin düzenli tüketimi, her ikisi de yaşa bağlı hastalıklarla bağlantılı olan iltihabı ve oksidatif stresi azaltabilir.
Islatılmış cevizler sadece sindirimi daha kolay olmakla kalmaz, aynı zamanda bağırsak sağlığının iyileştirilmesine de katkıda bulunur. Islatma işlemi, besin emilimini engelleyebilen ve sindirim rahatsızlığına neden olabilen fitik asit ve tanenlerin varlığını azaltır.
Ayrıca cevizler, düzenli bağırsak hareketlerini destekleyen ve sağlıklı bir sindirim sistemini destekleyen iyi bir diyet lifi kaynağıdır. Gününüze ıslatılmış cevizlerle başlamak daha iyi sindirime ve daha sağlıklı bir bağırsağa yol açabilir.
Omega-3 yağ asitleri genel sağlığı korumak için gereklidir ve cevizler bu besinlerin en iyi bitki bazlı kaynaklarından biridir. Cevizleri ıslatmak, Omega-3’lerin biyoyararlanımını artırarak vücudunuzun bunları emmesini ve kullanmasını kolaylaştırır.
Bu yağ asitleri, eklem sağlığından ruh hali düzenlemesine kadar her şeye fayda sağlayabilen iltihap önleyici özellikleriyle bilinir. Sabah rutininize ıslatılmış ceviz eklemek, bu hayati besinlerin günlük dozunu aldığınızdan emin olmanızı sağlar.
Islatılmış cevizler, kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olarak kalp sağlığında önemli bir rol oynayabilir. Özellikle kötü kolesterolü (LDL) azaltırken iyi kolesterolü (HDL) artırdığı gösterilen alfa-linolenik asit (ALA) olmak üzere çoklu doymamış yağlar açısından zengindirler.
Bu denge, atardamarlarda plak oluşumunu önlemek ve kalp hastalığı riskini azaltmak için önemlidir. Gününüze ıslatılmış cevizlerle başlamak daha sağlıklı bir kalbe ve gelişmiş kardiyovasküler fonksiyona katkıda bulunabilir.

Devamı: Halk arasında ona “beyin gıdası” deniyor! Zihin gücünü artırıyor, unutkanlığa son veriyor

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, WeWalk Akıllı Baston Dağıtım Töreni'nde konuştu:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Özel çalışmalarımızın, gazilerin günlük yaşamlarını daha bağımsız …

Sofralardan eksik etmiyoruz ama felç riskini artırıyor

Bilim insanları, gazlı içecek tüketiminin, felç riskini ciddi oranda artırdığını açıkladı. Felç riskini artıran diğer …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.