Yüzünüzü bu saat aralığında yıkamayın! Meğer faydadan çok zararı varmış

Sağlıklı ve temiz bir cilde sahip olabilmek için cildinizi sabah akşam düzenli olarak yıkamanız önemlidir. Cilt temizliği cildin erken yaşlanmasını önler ve yüzünüzde biriken kir, yağ ve makyaj kalıntılarını arındırır. Ancak sağlıklı bir cilt için cildinizi doğru zaman aralığında temizlemek önemli.

Sağlıklı bir cilde sahip olabilmenin ilk kuralı cilt temizliğinden geçiyor. Ancak cilt temizliği yaparken son derece dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü güzel bir cilde sahip olabilmek için cildinizi temizlediğiniz saat aralığı bile çok önemli.Bu durum biraz kulağaı garip gelebilir ancak cildi temizlemenin de bir zamanı var.
Bir çok kişi sabah güne başlarken ya da gece uyumadan önce cilt temizliği yapar. Hatta cilt temizliği yaparken pek çok cilt bakım ürünü de kullanılır.
Cilt uzmanlarına göre güneş battıktan sonra yüzünü yıkamanız önerilmez. Bunun nedeni ise, vücudunuz gibi cilt hücrelerinin de sirkadiyen ritmine göre çalışmasından kaynaklanır.
Güneş battığında, cildinizdeki onarım mekanizmaları harekete geçer ve çalışmaya başlar.Onarım mekanizmaları çalışmaya başladığında ise, yeni cilt hücreleri oluşur.
Havanın tam kararmadığı akşam saatlerinde yüzünüzü yıkayıp temizlemek cilt sağlığınız için çok daha etkili olacaktır.Cildinizi havanın tam kararmadığı saatlerde yıkamak, cildin sirkadiyen ritim dengesinin korunmasını sağlar. Bu durum sonucunda ise kırışıklık gibi erken yaşlanma belirtileri önlemiş olursunuz.
Akşam saatlrtinde yüz yıkamanın aynı zamanda hücrelerin yenilenmesini de desteklediğini söyleyen cilt uzmanı Anne Chapas, “Yatmadan önce temizlik yapmak cildinizin nefes almasını sağlar ve uyku sırasında doğal yenilenme sürecini kolaylaştırır. Bu, daha sağlıklı ve daha canlı bir cilde neden olur” ifadelerini kullandı.
Cilt bakım rutini, cilt tipinize ve ihtiyaçlarınıza göre değişiklik gösterebilir, ancak genel bir rutin aşağıdaki adımları içerebilir:1. TemizlemeCildinizi nazik bir temizleyici ile yıkayın. Makyaj varsa, önce makyaj temizleyici kullanın.2. TonikCilt tonunu dengelemek ve gözenekleri sıkılaştırmak için tonik kullanın. Pamuk yardımıyla uygulayabilirsiniz.
3. SerumSerumlar, cilt sorunlarını hedeflemek için etkilidir. Nemlendirici, aydınlatıcı veya yaşlanma karşıtı serumlar tercih edebilirsiniz.
4. Göz KremiGöz çevresi için özel formüle edilmiş krem veya jel kullanın. Parlaklık ve şişkinlik için faydalıdır.5. NemlendiriciCilt tipinize uygun: Yağlı ciltler için hafif, kuru ciltler için daha yoğun bir nemlendirici tercih edin. Gece kremi kullanıyorsanız, gece rutininizin sonunda uygulayın.

Devamı: Yüzünüzü bu saat aralığında yıkamayın! Meğer faydadan çok zararı varmış

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, WeWalk Akıllı Baston Dağıtım Töreni'nde konuştu:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Özel çalışmalarımızın, gazilerin günlük yaşamlarını daha bağımsız …

Sofralardan eksik etmiyoruz ama felç riskini artırıyor

Bilim insanları, gazlı içecek tüketiminin, felç riskini ciddi oranda artırdığını açıkladı. Felç riskini artıran diğer …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.