B12 deposunu boşaltıyor: Sifa kaynağı deyip birlikte tüketmeyin

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak ve vücuttaki önemli vitaminleri artırmak için tükettiğiniz her besine dikkat etmeniz gerekiyor. Sağlıklı bir vücudun altın anahtarı olan dengeli beslenme, vücut sağlığınız için önemli. Ancak herkesin farkında olmadan yaptığı bir hata var ki vücuttaki vitamin değerlerini öldürüyor. Şifalı diye birlikte tüketilen bazı besinler, başta demir ve B12 olmak üzere bazı vitamin ve mineral gruplarını engelliyor.

Sağlıklı beslenme, genel sağlık ve yaşam kalitesi için oldukça önemlidir. Dengeli ve sağlıklı besin listesinden oluşan bir diyer, bağışıklık sistemini güçlendirir. Kronik hastalıkların oluşmasını engeller ve obezite riskini azaltır.
Sağlıklı beslene beyin gelişimi ve sağlığı açısından da önemlidir. Omega-3 yağ asitleri gibi besin maddeleri, zihinsel performansı artırabilir ve depresyon riskini azaltabilir.
Yeterli ve dengeli beslenme, gün boyunca enerji seviyesini yükseltir, yorgunluk hissini azaltır. Lifli gıdalar, sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar ve kabızlık gibi sorunları önler. Ancak besinleri tüketirken herkesin farkında olmadan yaptığı bir hata var.
Şifalı diye birlikte tüketilen bazı yiyecekler vücuttaki vitamin değerlerini sıfırlayabiliyor. Bu nedenle bu gıdaların birlikte tüketilmemesi öneriliyor.
Uzmanlar bazı gıdaların birbirlerini bloke ettiğini söylüyor. Genelde siyah çay ve kahve “gıda” olarak nitelendirilmiyor ve masum sanılıyor.
Ama yemek yenilirken mide asidi salgılanmaya başlıyor ve yemekle birlikte siyah çay, kahve ve su tüketimi mide asidini hem bloke ediyor hem de siyah çay ve kahvenin B12 vitamini alımını engelleme özelliği nedeniyle vitamin eksikliği oluşuyor.
Bu yüzden kahvaltıda bu içecekleri tüketmek, başta demir ve B12 olmak üzere bazı vitamin ve mineral gruplarını engeller.
Kırmızı etin yanında ayran tüketimi sıklıkla tercih ediliyor. Ayran vücut için oldukça sağlıklı bir içecek ve doğal sindirim düzenleyici. Ancak bu iki gıdanın birlikte tüketilmesi olumsuz etkiler ortaya çıkarabiliyor. Bunun sebebi et ürünlerinin demir ve B12 açısından çok zenginken süt ürünlerinin ise kalsiyum açısından zengin olmasıdır.
Kalsiyumun demir ile rekabete girerek vücutta demir emilimini engellemesinin yanı sıra aynı zamanda B12’nin de emiliminin de sorunlar ortaya çıkarır. Örneğin; sabah kahvaltılarında yumurta ve peynirin yan yana gelmesi de benzer etkiler ortaya çıkarabilir.
Doğal bir antibiyotik olduğu düşünülen soğan, neredeyse bütün yemeklerle tüketilir. Ancak sarımsak ve soğanın birlikte yenmesi uygun olmadığı için sarımsak içeren gıdaların yanında kesinlikle tüketilmemesi gerekiyor.
Pirinç pilavı, pirinç içli biber dolması gibi pirinç içerikli yiyeceklerin yanında sirke ve sirke içeren yiyecekler (örneğin; turşu, sirkeli salata gibi) tüketilmemelidir.
Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir

Devamı: B12 deposunu boşaltıyor: Sifa kaynağı deyip birlikte tüketmeyin

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Diyarbakır'da anne ölümlerini azaltma hedefiyle geliştirilen cerrahi yöntemle ilgili bilgi verildi

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. …

NÖHÜ Diş Hastanesi sağlık turizmine yeterli görüldü

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Devamı: NÖHÜ …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.