İşte geleceğin doktorlarının tahmini bir günü

Gelecekte hastane koridorlarına yığılan hastalara son verilebilir; muayene, test sonuçları ve reçete pratiği birkaç dakikada evden halledilebilir. İşte geleceğin doktorlarının tahmini bir günü…

Time’den aktarılan habere göre, San Diego’da düzenlenen “Sağlıkta Beyin Fırtınasının Geleceği” başlıklı konferansta konuşan iki büyük şirket, hasta merkezli sağlık bakım sistemlerinde yapılacak teknolojik değişikliklerin geleceğin dijital doktorlarını nasıl şekillendireceğini anlatıyor:

Geleceğin teknoloji odaklı sağlık hizmet projeleriyle, doktorlar hastalarla çok az vakit alan video görüşmeleri evden yapabilecek, mobil üzerinden test sonuçlarını alabilecek ve çevrim-içi reçete yazabilecek.

Mobil üzerinden Lab testleri ve reçete pratiği

Hastalarla doktorların akıllı telefonlar üzerinden görüşmesini sağlayan randevu sistemi uygulamasını geliştiren Doctor on Demand şirketi, labaratuvar testi hizmeti veren bazı şirketlerle anlaştıklarını ve evlerden labaratuvar testi sonuçlarının alınabileceğini söylüyor. Şirket CEO’su Hill Ferguson: “Doktor hastayla video bağlantısındayken hastaya en yakın konumlanmış ve en uygun maliyetteki bir labaratuvardan test talep edebilecek. Doktorlar akıllı telefonlar üzerinden bu test sonuçlarını görerek, yakın bir eczaneye reçete yollayabilecekler.” ifadelerine yer veriyor.

Tele-sağlıkla internet ortamına taşınan doktorlar cinsel tacize maruz kalıyor

Telefondan idrar tahlili ve genel tarama

Diğer bir şirket, Healthy.io, akıllı telefonların gelecekte tıbbi bir aygıta çevrileceğini aktarıyor. Şirket, geliştirdikleri uygulamayla hastaların mobil üzerinden test kitlerine ulaşabileceğini, idrar tahlili yapabileceğini ve telefon kameralarını tarama amaçlı kullanıp sonuçlarını doktora çevrim-içi gönderebileceğini dile getiriyor.

Kazanılan şey şu: Doktorlarla hastalar göz kontağı kurmak zorunda

Healthy.io CEO’su Yonatan Adiri, doktorun evden yürüttüğü işin hastanekinden daha etkili ve hızlı olacağını düşünüyor. Ferguson’a hastaların doktorlarla fiziksel muayenelerinden vazgeçip vazgeçmeyeceği sorulduğunda ise: “Vazgeçeceklerini düşünüyorum. çünkü burada kazanılan bir şey var. Hastaların yüzde 100’ü, doktorlarıyla video görüşmeleri boyunca göz teması kuruyor.” cevabını veriyor. Kaynak: Medimagazin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.