Doktor açığı 6 yıl sonra kapanacak! Peki sonra…?

Bakan Akdağ, TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin sorularını cevapladı. 

 

Doktor sayısına ilişkin soruya Akdağ, ”Türkiye, doktor sayısı itibarıyla Dünya Sağlık Örgütünün Avrupa bölgesi ülkeleri içinde sondan ikincidir; sonuncuyduk, sondan ikinci duruma geldik. Bu Meclis kürsüsünde bundan on sene, on iki sene önce ‘Türkiye’de doktor sayısı az, doktor sayısı fazlalaşmalı, artırılmalı’ diye ifade ettiğimi hatırlıyorum; akademiden gelen bir değerli hocamız, doktor milletvekilimiz bu kürsüye çıkıp beni çok acımasızca eleştirmişti, ‘Kendisi de bir akademisyen olan Sağlık Bakanı, nasıl olur da Türkiye’de doktor sayısı eksik’ falan diye. Muhtemelen yanlış bir bilgiden kaynaklanıyordu. O günden beri biz Sağlık Bakanı olarak üniversiteler nezdinde, YÖK nezdinde tıp fakültesi öğrencilerinin sayılarının artırılmasını istiyoruz. Buna başlangıçta muvaffak olamadık, neticeten muvaffak olduk. 2003’te yaklaşık olarak yılda 4 bin 500 tıp fakültesi yeni öğrencisi alınıyordu üniversitelere, tıp fakültelerine, şu anda 11, 12 bin civarında öğrenci alınıyor. Öyle umut ediyoruz ki Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına doğru giderken Türkiye’de hekim eksikliğini, hekim açığını kapatmış olacağız” diye konuştu.

TıpFak Açıklama:
Bu yıl Cumhuriyetimizin 94. yılına gireceğiz. Bu sayı ve bakanın açıklamasına baktığımızda yaklaşık 6 yıl sonra Türkiye’de hekim açığı kapanmış olacak. Peki hekim açığı kapandıktan sonra soruyoruz;

  • Tıp Fakültesine alınan öğrenci sayılarındaki bu artış ne olacak?
  • Hekim istihdamı nasıl yapılacak?
  • Mecburi hizmet kalkacak mı?

Bunları sayın bakanımıza sormak lazım…

 

Bunu Okudunuz mu?

Tıp eğitiminde taş devri: ‘Öğrenci çok altyapı yok’

Genel Sağlık-İş, ülkede verilen tıp eğitimiyle ilgili çalışma yaptı. Ortaya çıkan çarpıcı sonuçlar, ülkenin dört …

Koronavirüs nedeni ile tıp öğrencilerine simülasyonla tıp eğitimi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi preklinik öncesi dönem öğrencileri, klinik ortamlarda uygulanması gereken ve koronavirüs nedeni …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.