Yakın gözlüklerden kurtulmak artık kolay!

Özellikle 40 yaş ve üzerindeki kişilerde gözlemlenen yakını görememe sorunu Presbiyopi, hastaların yakındaki cisimleri görememesine yol açar.

Tedavi yöntemi hastanın tercihine bağlı

Presbiyopi hastalığının tedavisi için gözlük kullanımından, ameliyata kadar farklı seçenekler olduğunun altını çizen Op. Dr. Efekan Coşkunseven, tercihin hastaya ait olduğunu belirtiyor. Farklı yöntemler hakkında bilgiler paylaşan Op. Dr. Efekan Coşkunseven, “Presbiyopi tedavisi için tüm dünyada uygulanan yöntemlerin başında göz içi trifokal mercek geliyor. Bu mercekler, göz yapısına uygun olmalarından dolayı ömür boyu kullanılabiliyorlar. Rahatsızlığın tekrarlanmasını engelleyen ve soruna kesin bir çözüm sağlayan bu göz içi merceklerin yanı sıra, yakın gözlüğü veya lens kullanımı ile de sorun geçici olarak kontrol altına alınabiliyor. Ayrıca Corneal Inlay (Kamra) ve 5 dakikada gerçekleştirilebilen Presbylasik lazer tedavileri de sorunun çözümü konusunda sıklıkla başvurulan yöntemler arasında yer alıyor. Presbiyopi operasyonlarına uygunluk için yapılacak olan detaylı bir göz muayenesi ve uzman bir hekimden görüş alınması büyük önem taşıyor” diyerek sözlerini tamamlıyor.

Devamı: Yakın gözlüklerden kurtulmak artık kolay!

Kaynak: CNN Türk

Bunu Okudunuz mu?

Polikistik over sendromlu kadınlarda kilo kaybı gebelik şansını artırıyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Buyru “Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler arasında tedavisi …

Sırtüstü yatmak Alzheimer'ı tetikleyebilir

Biruni Üniversite Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Özkardeş, sırtüstü yatma, burun karıştırma gibi basit …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.