Türk Profesör’e ABD’den büyük ödül!

İSTANBUL Acıbadem Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercüment Ovalı, kan ve kök hücreden ürettiği yapay deri “Dermoplastik” ile tıp alanındaki en büyük ödüllerinden birini almayı başardı.

“Bu ödülü 8 Ekim’de Orlando da alırken o Kahraman Çocuğa..

 

Eren BÜLBÜL’e İthaf edeceğim” şeklinde konuşan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada:

“Dostlar; Ülkemizin bu sene sanırım tıp alanındaki en büyük ödüllerinden birini kan ve kök hücreden ürettiğimiz yapay deri “Dermoplastik” ile ABD’de yapılan bir eleme sonrası almayı basardık.

Milyon dolarlık bütçesi olan yüzlerce çalışmayı geride bırakarak, açık ara ile (Editorun deyimi ile “Clearly Best Paper”) Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi alanında yılın Experimental-Araştırma Ödülünü aldık.

Dermoplastiği ilk Trabzon’da geliştirmeye başlamıştım.

Bir gün belki tirajı komik öyküsünü de anlatırım…

Ama Bu ödülü 8 Ekim’de Orlando da alırken o Kahraman Çocuğa..

EREN BÜLBÜL’e İthaf edeceğim.

Bu ürünü kısa sürede DermoTürk adıyla hastaların hizmetine sunmak, simdi bir diğer hayalim.

Sevgi ile kalın..” dedi.

 

 

PROF. DR. ERCÜMENT OVALI KİMDİR?

Prof. Dr. Ercüment Ovalı Türkiye de 38 yaşında Prof. unvanını almış ender profesörlerindendir.

Türkiye’de Hücre Laboratuvarı olarak GMP ruhsatını aldırmış tek kişidir. Buluşlarıyla dünyaya adını duyurmuş ve çalışmalarıyla hala ilklere imza atmaktadır.

Ayrıca son 12 yıldır hücresel tedavi ürünlerinin geliştirilmesi ve klinik uygulaması ilgili olarak çalışmakta, ilk olarak 1998-2007 arasında KTÜ Kemik İliği Nakli Merkezi Sorumluluğunu yürüttü.

Yine bu süreç içerisinde Sağlık Bakanlığı Kemik İliği Nakli Komisyonunda üye ve kordon kanı bankaları koordinasyon kurulunda başkan olarak görev yaptı.

2003 yılından sonra KTÜ adına Ülkemizin ilk GMP laboratuvarının kuruluşunda proje koordinatörü olarak faaliyet gösterdi ve 2007 yılından sonra da bu proje kapsamında GMP şartlarında üretim yeri ruhsatına sahip, ilk ve tek hücre tedavi ürünleri üretim tesislerinde 2009 yılı sonuna kadar mesul müdür olarak çalıştı.

Ülkemizin kendine ait bir ürünle ilgili olarak yapılmış olan ve kanser aşıları ile ilgili ilk faz I/II çalışmasını 2007 yılında yayınladı ve şimdi de yine kendi geliştirdiği, Multible Myelomada MAGE-1, MAGE-3, NY-ESO-1 antijenleri ile yüklü otolog dendritik hücre aşılması Faz I/II projesinde çalışmakta.

KTÜ eski öğretim üyesi olan Prof. Ovalı; halen İstanbul Acıbadem Üniversitesi Hematoloji (Kan Hastalıkları) Bilim Dalı öğretim üyesi olup İstanbul’da faaliyet gösteren bir hastanenin GMP ve Hücre Tedavi ürünleri danışmanlığını yapmaktadır.

https://trabzon-haber-sun.blogspot.com.tr/2017/08/kan-ve-kok-hucreden-urettigi-yapay-deri.html?spref=fb&m=1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.