YÖKDİL Sınavının beşincisi 22 Eylül 2018’de yapılacak!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖKDİL sınavının beşincisinin 22 Eylül Cumartesi günü yapılacağını açıkladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖKDİL sınavının ne zaman yapılacağını açıkladı. Başkan Saraç’ın, Twitter’dan yaptığı açıklamaya göre, ‘alana özgü’ tek yabancı dil sınavı niteliğinde düzenlenen YÖKDİL sınavının beşincisi 22 Eylül Cumartesi günü yapılacak.

Başvurular 8-17 Ağustos tarihleri arasında, http://yokdil.yok.gov.tr  internet adresi üzerinden alınacak. Prof. Dr. Saraç, yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“Öğrenci ve akademisyen dostu Yeni YÖK olarak gerçekleştireceğimiz beşinci YÖKDİL sınavının akademisyenlerimize hayırlı olmasını dileriz.”

30 İLDE YAPILACAK
Beşinci YÖKDİL sınavı, toplam 30 ilde ve 35 sınav merkezinde saat 14.00’te tek oturum olarak düzenlenecek. Sınav fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında ve İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde uygulanacak. YÖKDİL’e üniversitelerin lisansüstü eğitim; TUS, DUS, EUS ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylarla üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenenler katılabilecek.

Bunu Okudunuz mu?

Üniversitelerde online sınavlar nasıl yapılacak? YÖK açıklama yaptı.

Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerde uygulanacak dönem sonu dijital sınavlar için öğrencilere teknik destek sağlanmasından sınav güvenliğine …

YÖK’ten intörn doktor mezuniyeti ile ilgili yeni karar!

Yükseköğretim Kurulunca, tıp fakültesi son sınıf öğrencilerinin koronavirüs salgını nedeniyle mezuniyetlerinin gecikmesinin önüne geçmek için …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.