Meslek hastalıkları uzmanlığında yeni dönem

“Meslek Hastalıkları Uzmanlığı” projesi ile iş sağlığında sistem ve becerilerinin iyileştirilmesi, çalışmaların niteliğinin yükseltilmesi ve araştırmalarda konulan teşhislerin sayısını artıracak.

Avrupa Komisyonu tarafından onay edilen Meslek Hastalıkları Uzmanlığının ve Biyolojik Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi’yle, Ülkemiz Halk Sıhhati Müessesesi (THSK) iş sıhhati sahasındaki sistem ve becerilerinin iyileştirilmesi, çalışmaların niteliğinin yükseltilmesi ve araştırmalarda konulan teşhislerin sayısının artırılması amaçlanıyor.

THSK “Meslek Hastalıkları Uzmanlığının ve Biyolojik Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi” açılış toplantısı, Hollanda ve Belçika’nın Ankara Büyükelçilerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

THSK Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Mustafa Kemal Başaralı toplantıda yaptığı konuşmada, bu çalışmanın hem ortaklar arasındaki aynı zamanda ülkeler arasındaki birliğini geliştireceğini ifade ederek , şu şekilde aynı ritimde devam etti:

” Artık yeryüzünde x ülkesinin yapmış olduğu bir iş y ülkesinde de partner olarak götürülebiliyor. Biz ağır ağır sıkı uygulamaları hepten nasıl sıkı yapabiliriz diye bakıyoruz. Sadece bu konu spesifik olarak meslek hastalıklarının meydanına girmekle birlikte tamamıyla personel sıhhatini hepten nasıl artırabiliriz, bunu anlatıyor. Zira biz meslek hastalıklarının ihtisas meydanına biyolojik olarak dayanak olsak da öte yandan personel sıhhatini daha sistematik ele almış olacağız. Zira dünya üstünde şu anda bakıyorsunuz personel sıhhati kelimesi geçtiği süre özel pazar olarak idrak ediyor . Fakat personel sıhhati avantajlı ve dezavantajlı grupları kapsıyor. Biz bunları değerlendireceğiz. Bu projemiz, Avrupa Komisyonundan takdir aldı. En sıkı projeler içinde de 20’inci sırada bulundu . Ülkemizden göndermiş olduğumuz, dayanak almaya hak galip gelen tek proje.”

“İş sıhhati çalışmalarında biyolojik kapasite yükselecek”

Proje kapsamında, iş sıhhati alanında uzmanlığın ve mükemmelliğin artırılması, THSK’nun biyolojik kapasitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor .

THSK’nın iş sıhhati sahasındaki sistem ve becerilerin iyileştirilmesi, iş sıhhati konusundaki çalışmalarının niteliğinin yükseltilmesi ve iş sıhhati araştırmalarında konulan teşhislerin sayısının artırılması amaçlanan proje Aralık 2018’de sonlanacak. Hollanda’dan VUMC Üniversitesi ve Belçika’dan Gent Üniversitesinin partner olarak katıldığı proje, Hollanda’nın inovasyon alanında hizmet veren TNO Biyolojik Araştırmalar Müessesesi tarafından desteklenecek.

“Horizon 2020” başlığında onay edilen projede, tecrübe paylaşımı, yaygınlaştırma ve yenilikçilik kapsamında çalışmalar yapılacak. Üç yılda tamamlanması planlanan projenin sonunda personel sıhhati konularında biyolojik ve yenilikçi kapasitenin güçlendirilmesi amaçlanıyor
AA-haberport

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.