Seminerin konuÅmacılarından Ä°stanbul Kemerburgaz Ãniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhun EyüboÄlu, amaçlarının dünyadaki geliÅmelere uyum saÄlayan, evrensel boyutlarda hekimler yetiÅtirmek olduÄunu söyledi.
Ä°stanbul Kemerburgaz Ãniversitesi ile Kingâs College London-School of Medicine ortaklıÄında düzenlenen ââTıp eÄitimini hangi yolla öÄrendiÄiniz önemli mi?” konulu seminer öÄrencilerin yoÄun katılımıyla gerçekleÅti. Tamamı Ä°ngilizce olan etkinlik, Ä°stanbul Kemerburgaz Ãniversitesi Mahmutbey YerleÅkesiânde düzenlendi. Seminerin baÅ konuÅmacısı Kingâs College London Ãniversitesi Dekan Yardımcısı Dr. Despo Papachristodoulou olurken, diÄer konuÅmalar Ä°stanbul Kemerburgaz Ãniversitesi Rektörü Prof. Dr. ÃaÄrı Erhan, Ä°stanbul Kemerburgaz Ãniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr. Erhun EyüboÄlu, Hacettepe Ãniversitesi Tıp Fakültesi ÃÄretim Ãyesi Prof. Dr. Ä°skender Sayek, Ä°stanbul Ãniversitesi CerrahpaÅa Tıp Fakültesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Ãner Süzer tarafından gerçekleÅtirildi.
Teknolojinin En Ãok Etki EttiÄi Alanlardan Biri de Tıp
Dünyada teknoloji ve bilimin çok hızlı geliÅtiÄini ifade eden Ä°stanbul Kemerburgaz Ãniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhun EyüboÄlu, teknolojiden en hızlı etkilenen bilim dallarından birinin de tıp olduÄunu söyledi. Hem dünyada bir bütünlüÄü saÄlamak hem de geliÅen teknolojiye paralel olarak ortaya çıkan ihtiyaçları gündeme getirip, tıp eÄitimini gözden geçirmek gerektiÄini vurgulayan EyüboÄlu, ââTıp alanında eÄitimin nasıl yapılması gerektiÄi ile ilgili bir takım ülkelerdeki durumları da göz önüne alarak, daha evrensel bir eÄitim nasıl verebilirizin peÅindeyizââ dedi.
Dünya SaÄlıÄına Katkı SaÄlayacak Bir EÄitim
Kingâs College London-School of Medicine ile kendi tıp fakültesi müfredatlarının benzerlik gösterdiÄine dikkat çeken EyüboÄlu, ââÃÄrencilerimiz Londraâdaki müfredatla entegre bir Åekilde daha evrensel boyuta ulaÅabilir mi sorusuna cevap aramak amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Gelmek istediÄimiz nokta ise, Ä°stanbul Kemerburgaz Ãniversitesi Tıp Fakültesi olarak öÄrencilerimizi evrensel boyutlarda yetiÅtirip, tıp alanına katkı saÄlayacak araçlar ortaya koymak. Formal ve rutin bir eÄitim vermek yerine öÄrencilerimizin iyi birer hekim olarak dünya saÄlıÄına katkı saÄlayabileceÄi bir müfredatın peÅindeyiz. Bu etkinlikle, eÄitimimizdeki eksiklikler neler, ilave etmemiz gereken noktalar hangileri, eÄitim sistemimizi hangi noktaya taÅımalı ve neler yapmalıyız, bunları daha net ortaya koyacaÄız. Bu tür etkinliklerin, zaman zaman farklı ülkelerdeki tıp fakülteleri yetkilileri ve öÄrencileriyle de yapılması gerektiÄine inanıyorumââ dedi.
Verilen EÄitimin Dili Tamamen Ä°ngilizce
Ä°stanbul Kemerburgaz Ãniversitesi Tıp Fakültesiânde Åuanda 280 öÄrencilerinin olduÄunu ve bu öÄrencilerden 100âden fazlasının yabancı olduÄunun altını çizen Prof. Dr. Erhun EyüboÄlu, ââFakültemizin tercih edilme nedenlerinden biri de eÄitimin yüzde yüz Ä°ngilizce olarak yapılması. Buraya gelen yabancı öÄrencilerimizin iyi birer hekim olarak ülkelerine dönmelerini ve orada tıp bilimini geliÅtirecek çalıÅmalar yapmalarını umuyoruzââ diyerek sözlerini sürdürdü.
âSabırlı ve ÃalıÅkan Olunâ
Tıp eÄitiminin hem zorlu hem de taÅlı ve dikenli yollardan geçilerek elde edilen bir sanat olduÄunu dile getiren EyüboÄlu, ââÃÄrencilerin burada sabırlı, çalıÅkan olmaları ve ciddi bir çaba sarf etmeleri gerekiyor. Bizlere düÅen ise onlara en iyi Åekilde tıp eÄitimini verecek sistemi organize etmek ve en iyi öÄretim üyeleri ile evrensel çapta laboratuvar ve hasta ortamlarını saÄlayabilmekââ ifadelerinde bulundu.