Tıp eğitimini hangi yolla öğrendiğiniz önemli mi?

Seminerin konuşmacılarından İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhun Eyüboğlu, amaçlarının dünyadaki gelişmelere uyum sağlayan, evrensel boyutlarda hekimler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Ä°stanbul Kemerburgaz Üniversitesi ile King’s College London-School of Medicine ortaklığında düzenlenen ‘’Tıp eğitimini hangi yolla öğrendiğiniz önemli mi?” konulu seminer öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Tamamı Ä°ngilizce olan etkinlik, Ä°stanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mahmutbey Yerleşkesi’nde düzenlendi. Seminerin baş konuşmacısı King’s College London Üniversitesi Dekan Yardımcısı Dr. Despo Papachristodoulou olurken, diğer konuşmalar Ä°stanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, Ä°stanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr. Erhun Eyüboğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ä°skender Sayek, Ä°stanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Öner Süzer tarafından gerçekleştirildi.

 

Teknolojinin En Çok Etki Ettiği Alanlardan Biri de Tıp

Dünyada teknoloji ve bilimin çok hızlı geliştiğini ifade eden İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhun Eyüboğlu, teknolojiden en hızlı etkilenen bilim dallarından birinin de tıp olduğunu söyledi. Hem dünyada bir bütünlüğü sağlamak hem de gelişen teknolojiye paralel olarak ortaya çıkan ihtiyaçları gündeme getirip, tıp eğitimini gözden geçirmek gerektiğini vurgulayan Eyüboğlu, ‘’Tıp alanında eğitimin nasıl yapılması gerektiği ile ilgili bir takım ülkelerdeki durumları da göz önüne alarak, daha evrensel bir eğitim nasıl verebilirizin peşindeyiz’’ dedi.

 

Dünya Sağlığına Katkı Sağlayacak Bir Eğitim

King’s College London-School of Medicine ile kendi tıp fakültesi müfredatlarının benzerlik gösterdiğine dikkat çeken Eyüboğlu, ‘’Öğrencilerimiz Londra’daki müfredatla entegre bir şekilde daha evrensel boyuta ulaşabilir mi sorusuna cevap aramak amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Gelmek istediğimiz nokta ise, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak öğrencilerimizi evrensel boyutlarda yetiştirip, tıp alanına katkı sağlayacak araçlar ortaya koymak. Formal ve rutin bir eğitim vermek yerine öğrencilerimizin iyi birer hekim olarak dünya sağlığına katkı sağlayabileceği bir müfredatın peşindeyiz. Bu etkinlikle, eğitimimizdeki eksiklikler neler, ilave etmemiz gereken noktalar hangileri, eğitim sistemimizi hangi noktaya taşımalı ve neler yapmalıyız, bunları daha net ortaya koyacağız. Bu tür etkinliklerin, zaman zaman farklı ülkelerdeki tıp fakülteleri yetkilileri ve öğrencileriyle de yapılması gerektiğine inanıyorum’’ dedi.

 

Verilen Eğitimin Dili Tamamen İngilizce

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde şuanda 280 öğrencilerinin olduğunu ve bu öğrencilerden 100’den fazlasının yabancı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Erhun Eyüboğlu, ‘’Fakültemizin tercih edilme nedenlerinden biri de eğitimin yüzde yüz İngilizce olarak yapılması. Buraya gelen yabancı öğrencilerimizin iyi birer hekim olarak ülkelerine dönmelerini ve orada tıp bilimini geliştirecek çalışmalar yapmalarını umuyoruz’’ diyerek sözlerini sürdürdü.

 

‘Sabırlı ve Çalışkan Olun’

Tıp eğitiminin hem zorlu hem de taşlı ve dikenli yollardan geçilerek elde edilen bir sanat olduğunu dile getiren Eyüboğlu, ‘’Öğrencilerin burada sabırlı, çalışkan olmaları ve ciddi bir çaba sarf etmeleri gerekiyor. Bizlere düşen ise onlara en iyi şekilde tıp eğitimini verecek sistemi organize etmek ve en iyi öğretim üyeleri ile evrensel çapta laboratuvar ve hasta ortamlarını sağlayabilmek’’ ifadelerinde bulundu.

Bunu Okudunuz mu?

Tıp eğitiminde taş devri: ‘Öğrenci çok altyapı yok’

Genel Sağlık-İş, ülkede verilen tıp eğitimiyle ilgili çalışma yaptı. Ortaya çıkan çarpıcı sonuçlar, ülkenin dört …

Koronavirüs nedeni ile tıp öğrencilerine simülasyonla tıp eğitimi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi preklinik öncesi dönem öğrencileri, klinik ortamlarda uygulanması gereken ve koronavirüs nedeni …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.