Dekan: ‘Sadece tıbbi eğitimle iyi bir hekim yetiştirmek mümkün değil’

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, “Sadece tıbbi eğitimlerle donatarak iyi bir hekim yetiştirmek mümkün değildir” dedi.

Gürel, yaptığı açıklamada, tıp eğitiminin sürekli geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerin ahlaki ve kişilik gelişiminin de unutulmaması gerektiğini ifade eden Gürel, şöyle konuştu:

“Sadece tıbbi bilgilerle donatarak iyi bir hekim yetiştirmek mümkün değildir. Tıp eğitiminde öğrenci artışı yeni öğretim yöntemlerine ihtiyaç doğurmaktadır. 2005 ile 2015 yılları arasında tıp fakültelerine kabul edilen öğrenci sayısı yaklaşık üç kat artmıştır. 2020’ye kadar da her yıl yaklaşık yüzde 25 artması öngörülmektedir. Tıp fakültesi öğretim üyesi ve tıp fakültelerinin sayısında bu oranda artış ne yazık ki yoktur. Tıp eğitiminin kalitesini düşürmemek için yeni yöntemlere ihtiyaç vardır. İşte burada karşımıza modern tıp eğitimi çıkmaktadır. Modern tıp eğitimi dediğimiz zaman tıpta bilgi birikiminin dinamik ve sürekli gelişen yapısı nedeniyle tıp eğitiminde modern yöntemlerin uygulanması gerekir. Modern tıp eğitiminde hastaya zarar vermenin azaltılabilmesi amacıyla seviye uygulamalı eğitimlerle bilgi ve becerinin artırılması ve aynı zamanda klinikte çalışan hekimler ile bir ekip çalışmasını ön plana çıkararak iyi hekimlerin yetişmesi amaçlanmalıdır. ”

Güral, hasta hekim ilişkisinin geliştirilmesine de dikkati çekerek, hastayla görüşme becerisinin bir hekimin sahip olması gereken en önemli yetkinliklerden biri olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bunu Okudunuz mu?

Tıp eğitiminde taş devri: ‘Öğrenci çok altyapı yok’

Genel Sağlık-İş, ülkede verilen tıp eğitimiyle ilgili çalışma yaptı. Ortaya çıkan çarpıcı sonuçlar, ülkenin dört …

Koronavirüs nedeni ile tıp öğrencilerine simülasyonla tıp eğitimi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi preklinik öncesi dönem öğrencileri, klinik ortamlarda uygulanması gereken ve koronavirüs nedeni …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.