İşte tıp öğrencilerinin aile hekimliğine bakışı!

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu önderliğinde düzenlenen 9. Uluslararası Aile Hekimliği Kongresi’nde poster çalışmaları sunuldu. Canan Tuz’un sunduğu poster çalışmasında tıp fakültesi öğrencilerinin branş tercihleri ve aile hekimliğinin yeri incelemesi aile hekimliğine ilginin az olduğunu ortaya koydu

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalından Canan Tuz 189 tıp fakültesi öğrencisi ise ile kesitsel bir çalışma olarak gerçekleştirdiği çalışmasında tıp fakültesi öğrencilerinin aile hekimliğine bakışını gözler önüne serdi. Katılımcıların bir ve ikinci sınıf tıp öğrencilerinden oluştuğu araştırma çalışmasında katılımcıların yüzde 79,1’i aile hekimlerini tanıdıklarını ifade ettiği ortaya konuldu.

Araştırma çalışmalarına katılan tıp öğrencilerinin en çok okumak istedikleri uzmanlık dalı göz hastalıkları ve pediatri aynı derecede tercih edilirken; en az uzmanlık yapılmak istenen uzmanlık dalı yüzde 1 ile su altı hekimliği olduğu görüldü.  Aile hekimliği uzmanlığı ise yüzde 4’lük seçilme ile son sıralarda yer aldı. Poster sunumunda paylaşılan sonuç bilgisine göre aile hekimliği uzmanlık dalının tanınırlılığı artırılmalı ve tercih edilen bir branş olması için çaba gösterilmesi gerektiği kaydedildi.

Bunu Okudunuz mu?

YÖK’ten Tıp Fakültesi̇ öğrenci̇leri̇ne doktora i̇mkanı!

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI: YÖK’TEN TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE DOKTORA İMKANI! Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol …

Tıp Fakültesi Öğrencileri Maaş Alıyor Mu?

Bu sorunun cevabı net bir şekilde “HAYIR” ! Yazımıza konu olan öğrencilik dönemindeki maaş olayı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.