Doktorların askerliği mecburi hizmete sayılacak

“TABİP SAYISI İKİ BAKANLIKÇA MÜŞTEREK BELİRLENECEK

Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca her celp veya atama döneminde müşterek belirlenen yer ve miktarda yedek subay aday adayı olarak silah altına alınacak tabipler, temel askerlik eğitimini takiben devlet hizmeti yükümlülüğünü yapmak üzere Sağlık Bakanlığı emrine verilecek ve bu yükümlülüğü yerine getirinceye kadar geçici terhis edilecek.

Bu kişilerin her türlü özlük işleri devlet hizmeti yükümlülüğünün devamı süresince Sağlık Bakanlığınca yürütülecek. Bunlardan usulüne uygun olarak devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getirdikleri Sağlık Bakanlığınca, Milli Savunma Bakanlığına bildirilenler askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak ve asteğmen olarak terhis edilecek. Sağlık Bakanlığındaki bu görevleri sırasında usulüne göre tabiplik mesleği ile ilişkileri kesilenler kalan hizmetlerini er olarak tamamlamak üzere Sağlık Bakanlığı ile ilişikleri kesilerek Milli Savunma Bakanlığına bildirilecek.”

Bakın bu kısmı da çok önemli.

Kaynak: Habertürk https://is.gd/kwKpf2

Bunu Okudunuz mu?

Askerliğini yapan doktorlara mecburi hizmet müjdesi!

678 sayılı KHK’da yer alan hükme göre, askerlik hizmetini yedek subay olarak yerine getirenler, Devlet …

SON DAKİKA…. Doktorlara askerlik süresi kısalıyor!

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr.Eyüp Gümüş devlet hizmeti yükümlülüğü yapanlar için askerlik süresinin bir kısmından muaf …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.