Bulduğu Noktayla Dünya Tıp Literatürüne Girdi

Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinden Op. Dr. Ferit Akıl, guatr cerrahisinde daha önce keşfedilmemiş bir noktayı keşfederek, kendi soyismi ile tıp dünyasına kazandırdı. Op. Dr. Akıl’ın bu başarısı, dünya çapında ses getirdi.

Derya EVREN

Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Ferit Akıl, guatr cerrahisinde, daha önce keşfedilmemiş bir noktayı keşfederek, dünya tıp literatürüne girmeyi başardı. Op. Dr. Akıl’ın bulduğu noktanın guatr ameliyatları sırasında çoğu hastada meydana gelen ses felci riskini azaltması bekleniyor.

SES FELCİ RİSKİNİ AZALTMASI BEKLENİYOR

Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz (KBB) servisinde görev yapan Op. Dr. Ferit Akıl, Troit (guatr) cerrahisinde daha önce dünyada kimse tarafından bulunmamış bir noktayı keşfederek Dünya Tıp Literatürü’ne girmeyi başardı. Op. Dr. Akıl’ın keşfettiği nokta sayesinde, guatr ameliyatları sırasında birçok hastada meydana gelen ses felci riskinin azalması bekleniyor.

KENDİ SOYİSMİNİ VERDİ

Troid (guatr) cerrahisinde rekurren larengeal sinir anatomisinde önemli bir landmark Op. Dr. Ferit Akıl tarafından ilk kez tanımlandı ve bulunan nokta/bölge (akil point) kendi soy ismi ile tıp literatürüne geçti. Daha önce Modern Cerrahi dönemlerinden sonra dünyada ikinci kez yapılan lokal anestezi altında total parotidectomy cerrahisini gerçekleştiren Op. Dr. Akıl troid cerrahisinde ki bu bulusuyla Dünya Tıp Literatürüne girmeyi basardı. Op. Dr. Akıl’ın bu başarısı dünyaca ünlü bir tıp dergisinde de yer aldı.

http://www.guneydoguguncel.com/buldugu-noktayla-dunya-tip-literaturune-girdi-34777h.htm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.