Kapatılan üniversitelerdeki asistanların nakil başvuruları başladı!

Tıpta Uzmanlık Kurulu, Olağanüstü hal kapsamında kapatılan üniversitelerde eğitim gören uzmanlık öğrencileri için duyuru yayımladı

23 Temmuz 2017 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanmış, 667 sayılı KHK ile Olağanüstü hal kapsamında alınmış bir tedbir olarak uzmanlık eğitimi verilmekte olan ve Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen 6 fakülte kapatılırken; kapatılan üniversitelerdeki ögrenciler hakkında uygulamayı yönlendirmeye, her türlü tedbiri almaya ve ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye YÖK’ü görevli ve yetkili kılmıştır.

17 Ağustos 2016 tarihli YÖK Yürütme Kurulu’nun, bu kurumlardaki uzmanlık öğrencilerinin eğitimlerinin aksamaması için nakillerinin TUK’un 298 sayılı Karar’ına göre TUK tarafından yapılmasını; gerek duyulduğunda üniversitelere Bakanlık kadrosu kullandırılmasını; müracaatların TUK’a yapılmasının uygun görüldüğü kararı Bakanlığımıza 24 Ağustos 2016 tarihinde ulaşmıştır. Konu, yapılacak ilk TUK toplantısında degerlendirilecektir.

Bakanlığımız konuyla ilgili islem baslatabilmek için YÖK’ten ve kapatılmış üniversitelerin garantör üniversitelerinin rektörlüklerinden söz konusu uzmanlık ögrencilerinin eğitim dosyalarını istemiştir.


İşte parelel yapı operasyonları sonrası kapatılan Üniversiteler ve Tıp fakülteleri


DUYURU
667 SAYILI KHK UYARINCA KAPATILMIŞ OLAN ÜNİVERSİTELERİN
UZMANLIK ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE

6 Eylül 2016 – 20 Eylül 2016
tarihleri arasında nakil başvuruları alınacaktır

[Başvuru formu aşağıdaki adrese; şahsen, APS veya özel kargo yoluyla gönderilmelidir. Süresi içinde ulaşmamış başvurunun posta veya kargodaki gecikmelerinden Saglık Bakanlığı sorumlu olmayacaktır.]

BAŞVURU FORMUNUN GÖNDERİLECEĞİ ADRES:
Saglık Bakanlığı Genel Evrak Birimi;
(Saglık Hizmetleri Genel Müdürlüğü)
Mithatpaşa Cad. No:3; 06434 Sıhhiye/ANKARA

BAŞVURU FORMUNUN İNDİRİLECEĞİ BAĞLANTI: (tıklayınız)

Bunu Okudunuz mu?

Güncel Tıpta Uzmanlık Eğitim Süreleri

TIPTA UZMANLIK KURULU KARAR TUTANAĞI Toplantı Tarihi : 03 / 01 / 2018 Toplantı No …

YÖKDİL TUS’TA GEÇERLİ!

TUK (Tıpta Uzmanlık Kurulu) resmi sayfasında konuyla ilgili açıklama yaptı! TUS, DUS, YDUS için YÖKDİL …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.