Çapa Tıp Öğrencisi Silikon Vadisi’nde Yazılım Şirketi Kurdu!

İstanbul Üniversitesi İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde öğrenci olan Gazi Çapar, teknolojinin dünya merkezi Silikon Vadisi’nde ‘Andrometas’ isimli tıp ve teknolojiyi birleştiren bir şirket kurdu. Gazi Çapar bu sayede Silikon Vadisi’nde şirketi olan dünyanın ilk tıp öğrencisi oldu.

2016 yılında kurulan Andrometas, tıp alanında teknolojiyi ve özellikle yazılımı etkin bir şekilde kullanarak uzun hesaplama gerektiren işlemlerde kolaylık sağlayacak zamandan tasarruf ettirecek. Çapar, Silikon Vadi’sinde şirketini kurduktan sonra önce Akdeniz Tıp, İstanbul Çapa Tıp ve Ankara Tıp’ta olmak üzere 3 ofis, ayrıca Koç Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi bağlantılı 3 adet de sanal ofisle birlikte çalışmalarına başladı. Akdeniz Tıp Fakültesi’nde 5 kişi, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde 20 kişi, Ankara’da ise Hacettepe ve ODTÜ bağlantılı 15 kişilik toplamda 40 kişilik çalışma ekibinin yanında, Silikon Vadisi’nde 2 kişi, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde 5, Koç Üniversitesi’nde 3 ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde de 5 kişi, toplamda 15 kişilik sanal ofis ekibi ile beraber tıp alanında etkin olacak ve kolaylık sağlayacak projeler eşliğinde yazılımların üretilmesi ve kullanımına başlandı.

Andrometas tarafından geliştirilen yazılımlar ve mobil uygulamalar ile ilk olarak yaş, cinsiyet ve kilo gibi hasta verileri alınarak vücuttaki oksijen hacmini hesaplayan bir uygulama hazırlandı. Bu uygulama hakkında bilgi veren Çapar: “Tıptaki bazı değerlerin hesaplanması çoğu zaman zor ve uzun süreler almakta, burada hem pratiklik hem de zamandan tasarruf sağlamak amacıyla ürettiğimiz bu yazılımı Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi adına geliştirdik ve şu an orada doktorlar tarafından kullanılmakta. Şimdilik android tabanlı olan bu uygulamanın Windows destekli versiyonunu da çıkarmak için çalışıyoruz. Bu uygulamanın yanı sıra yaptığımız ikinci uygulamamızı da yine Stanford’dan gelen istek ve talep doğrultusunda ürettik. Ayrıca bu uygulamanın Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde profesörler dahil ilgili bölüm doktorları tarafından kullanımları sonucu çok olumlu geri dönüşler ve değerlendirme sonucu da 5 yıldız aldık. Bu programlar dışında yeni bir program ve iki tane de grafik bazlı çalışmamız var.”

Kurulduğu günden beri büyüyen ve kendini sürekli geliştiren Andrometas, teknoloji ve sağlığı bir araya getirerek tıp alanındaki birçok ihtiyacı karşılamayı, hekimlerin ciddi anlamda zamandan tasarruf edebileceği uygulamaları daha da çoğaltmayı, pratiklik ve kolaylık sağlayıcı etkin çalışmalar yapmayı hedefliyor. Dünyanın sayılı tıp fakültelerinden Stanford ve Texas başta olmak üzere bir çok kurum ile de bağlantılı çalıştıklarını dile getiren İstanbul Tıp Fakültesi Öğrencisi Gazi Çapar, bu yolda bizi destekleyen ve yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum, dedi.

andrometas.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.