Corona virüs son durum: 1 günde 223 bin vaka

Corona virüs salgınında günlük vaka sayısında yeni rekor 223 bin oldu. Toplam vaka sayısı 12.4 milyona yükselirken can kaybı da 557 binin üzerine çıktı. Ä°yileşenlerin sayısı 7.2 milyon oldu. Covid-19 vaka sayısının en yüksek olduğu üç ülke ise ABD, Brezilya ve Hindistan. 

<p>Çin’in Wuhan kentinde başlayan corona virüs salgınında vaka artışı yavaşlamıyor. <br /><br />Dünya genelinde toplam vaka sayısı 12.4 milyona çıktı. 200’den fazla ülke ve bölgeyi etkileyen küresel salgında ölü sayısı 557 bini aştı. Covid-19’u atlatarak iyileşenlerin sayısı da 7.2 milyonu geçti. </p>
<p>CORONA VİRÜSE DAİR TÜM HABERLER</p>
9 Temmuz’da yani salgında ilk ölümün altıncı ayında vaka sayısı rekor kırdı. Worldometer sitesinin derlediği bilgilere göre 9 Temmuz’da dünya genelinde yeni vaka sayısı 223 bini geçti.
Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, virüs nedeniyle 3 kişinin daha yaşamını yitirdiği ve 262 yeni vaka tespit edildiği belirtildi.<br /><br />Toplam can kaybının 27’ye çıktığı bilgisine yer verilen açıklamada, vaka sayısının ise 5 bin 829’a yükseldiği kaydedildi.
Mısır Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 53 kişi daha Covid-19’dan hayatını kaybetti. Ülkede 950 yeni vakanın olduğu belirtilirken, 512 hastanın da iyileştiği kaydedildi. <br /><br />Bakanlığın son verilerine göre, ülkede toplam Covid-19 hasta sayısı 79 bin 254’e, ölü sayısı da 3 bin 617’ye yükseldi.
Yemen Corona virüsle Mücadele Ulusal Komitesinden yapılan yazılı açıklamada, Covid-19 nedeniyle 13 kişinin daha yaşamını yitirdiği, 59 yeni vaka tespit edildiği ve 28 kişinin iyileştiği belirtildi.<br /><br />Ülkede corona virüs kaynaklı can kaybının 361’e, vaka sayısının da bin 356’ya çıktığı kaydedilen açıklamada, iyileşen hasta sayısının ise 619’a ulaştığı aktarıldı.<br /><br />Yemen’deki yeni tip corona virüs vakalarıyla ilgili bilgiler Husilerin kontrolündeki bölgeleri kapsamıyor. Husiler konuya ilişkin son açıklamayı 18 Mayıs’ta 1’i vefat eden 4 vaka olarak açıklamıştı.
Fas Sağlık Bakanlığı, ülkede 308 yeni Covid-19 vakası tespit edildiğini ve toplam vaka sayısının 15 bin 79’a çıktığını bildirdi.<br /><br />Bakanlık, Covid-19 kaynaklı can kaybının 242, sağlığına kavuşan kişi sayısının ise 11 bin 447 olduğunu açıkladı.<br /><br />Öte yandan, Fas’ta Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, ülkede Covid-19’la mücadeleye yönelik olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının 1 ay daha devam etmesinin kararlaştırıldığı duyuruldu.

Devamı: Corona virüs son durum: 1 günde 223 bin vaka

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Dünyadaki yaşlı nüfus, 2030'da genç nüfusu geçecek

Dünyada 2030’a kadar yaşlı nüfusun genç nüfusu geçeceği, bu artışın gelişmekte olan ülkelerde daha hızlı …

Kalın bağırsağında tümör olan hasta kesisiz ameliyatla sağlığına kavuştu

HATAY’dan kalın bağırsağında tümör teşhisi ile Diyarbakır’a gelen Şaziye Balcı (45), Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.