Asistanlık bitmeden yandal sınavına girilebilecek!

2016 YDUS Kılavuzuna göre artık asistanlar uzmanlık eğitimleri bitmeden sınava girebilecekler. 2016 YDUS Kılavuzu incelediğinde farklı detaylar aşağıda yer almaktadır.

2016 YDUS Kılavuzunda dikkat çekenler;

  • Sınavın yapılacağı ana dalda uzman unvanını almış olmak ya da bu ana dal uzmanlık eğitimine devam ediyor olmak (Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları için özel mevzuatındaki hükümler saklıdır.) Özetle: Asistanlar uzmanlıklarını almadan YDUS’a girebilirler! 
  • Hâlen uzmanlık eğitimine devam etmekte olanlar “Uzmanlık Eğitimime Devam Ediyorum” kutucuğunu işaretleyeceklerdir. Aday Başvuru Formunda doğru beyanda bulunmayanlar, bu durumları sınavdan sonra tespit edildiği takdirde, sınavdan kazanmış oldukları tüm haklarını kaybetmiş olacaklardır.
  • 05.07.2005 tarih ve 25866 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5371 sayılı Kanun’un 5. ek maddesine göre, uzman tabipler, devlet hizmeti yükümlülüklerine başlamadan veya tamamlamadan katılabilir ve uzmanlık eğitimine başlayabilirler. 5371 sayılı Kanunun 5. ek maddesinde “… Ancak, birden fazla uzmanlık veya yan dal uzmanlık eğitimine başlanabilmesi için devlet hizmeti yükümlülüğünün tamamlanması şarttır.” denilmektedir. Bu nedenle YDUS ile bir ana dal kontenjanına yerleştirilecek uzmanların tamamlamadığı devlet hizmet yükümlülükleri bulunmamalıdır.

Bunu Okudunuz mu?

Asistan hekimlerin nöbet ücretleri yatırılmadı

Hacettepe Tıp Fakültesinde görev yapan asistan hekimlerin nöbet ücretleri hala yatmadı

Asistan doktorlar isyanda! Korkuyor, eğitim alamıyor ve yorgun!

Geleceğin sağlık eğitimi ve hizmetlerini sunmak için hazırlanan asistan hekimlerle sorunlarını dinlemek için bir araya …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.