İsrail’de 10 ay sonra ilk kez Covid-19 kaynaklı ölüm gerçekleşmedi

Covid-19 ile mücadelede en başarı ülkelerin başında gelen Ä°srail’de geçtiğimiz gün corona virüs kaynaklı can kaybı yaşanmadığı açıklandı. En son 2020’nin Haziran ayında gerçekleşen durum ile ilgili Sağlık Bakanı Yuli Edelstein, “Bu, sağlık sistemi ve Ä°srail vatandaşları için muazzam bir başarı. Birlikte corona virüsü ortadan kaldırıyoruz” dedi.

Covid-19 pandemisiyle mücadelede uygulanan aşı dozu 1 milyara yaklaşırken aşılamada en başarı ülkelerden biri olan İsrail’in geçtiğimiz gün Covid-19 kaynaklı can kaybı yaşamadığı açıklandı.

İsrail Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ülkede corona virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 346 olarak kaldı.

‘CORONA VÄ°RÜSÜ ORTADAN KALDIRIYORUZ’

Ülkede Covid kaynaklı can kaybı yaşanmayan son tarihin 2020 yılının Haziran ayı olduğu belirtilirken Sağlık Bakanı Yuli Edelstein, “Bu, sağlık sistemi ve Ä°srail vatandaşları için muazzam bir başarı. Birlikte corona virüsü ortadan kaldırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı 9 milyonluk ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 53’ünden fazlasının aşılandığını bildirirken Bloomberg verilerine göre ülkede halihazırda nüfusun yüzde 55,3’üne iki doz Covid-19 aşısı uygulandı.
Geçen hafta Ä°srail’in en büyük hastanesi olan Sheba Tıp Merkezi’nin direktörü Eyal Leshem, ülkenin “sürü dokunulmazlığına” yakın olabileceğini belirtti.

NÜFUSUN YAKLAŞIK YÜZDE 55’Ä° Ä°KÄ° DOZ AŞI OLDU

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanları, sürü bağışıklığına ulaşılmadan önce bir popülasyonun en az yüzde 65-70’inin iki doz aşı olmasının gerektiğini belirtmişti.

19 Aralık’ta Covid-19 pandemisiyle mücadelede aşılamaya başlayan İsrail’de iki doz aşı olan kişi sayısı nüfusun yüzde 55’ine karşılık gelen 5 milyonu aşarken, 300 binin üzerinde kişi de tek doz aşı oldu.

İsrail’de haftalık Covid kaynaklı can kaybı ortalaması 4 olurken, ülkede karantina tedbirleri her geçen gün gevşetilmişti.

Devamı: İsrail’de 10 ay sonra ilk kez Covid-19 kaynaklı ölüm gerçekleşmedi

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Dünyadaki yaşlı nüfus, 2030'da genç nüfusu geçecek

Dünyada 2030’a kadar yaşlı nüfusun genç nüfusu geçeceği, bu artışın gelişmekte olan ülkelerde daha hızlı …

Kalın bağırsağında tümör olan hasta kesisiz ameliyatla sağlığına kavuştu

HATAY’dan kalın bağırsağında tümör teşhisi ile Diyarbakır’a gelen Şaziye Balcı (45), Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.