Kongre izinleri yıllık izinden sayılacak!

TKHK tarafından yapılan bilgilendirmeye göre sağlık personeli katılmak istediği bilimsel aktiviteler için artık yıllık iznini kullanacak, yıllık izni olmayan personele ise mazeret izni verilecek. 

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu(TKHK), sağlık çalışanlarının yurtiçi veya yurtdışında düzenlenen kongre benzeri aktivitelerde izinleri ile ilgili birimlere yeni bir duyuruda bulundu.

Sağlık Bakanlığının 20 Temmuz 2004 tarihli 2004/97 sayılı genelgesine göre, sağlık çalışanları yılda iki etkinliği geçmemek kaydıyla görevlendirme suretiyle kongre, konferans, seminer ve sempozyum gibi bilimsel etkinliklere katılabiliyordu.

TKHK 24 Ocak tarihli duyurusunda ilgili madde gereği yapılan talepler ile ilgili şu açıklamalara yer verdi:

‘’Kurumlarına yurtdışında düzenlenen kongrelere katılma talebi ile başvuran personelle ilgili yapılacak işlemlerle ilgili tereddüt hasıl olduğu ve mevzuatın birbiriyle çelişen hususlarının Bakanlığımız ilgili birimlerince güncellenmesine ihtiyaç duyulmuş ve Bakanlığımızın Hukuk Müşavirliğinden görüş alınmıştır.’’

TKHK tarafından yapılan bilgilendirmeye göre sağlık personeli katılmak istediği bilimsel aktiviteler için artık yıllık iznini kullanacak, yıllık izni olmayan personele ise mazeret izni verilecek. Medimagazin’İn edindiği duyuruda yer alan maddenin detayları şu şekilde:

 ‘’Yurtdışında veya yurtiçinde başka illerde düzenlenecek kongre, konferans, sempozyum gibi toplantılara katılmak istemeleri halinde personelin öncelikle yıllık izin kullandırılması uygun olacaktır. Şayet yıllık izin hakkı kalmamış ise, mazeret izni verilmek suretiyle personelin bu gibi toplantılara katılımının sağlanabileceği düşünülmektedir.’’

Bunu Okudunuz mu?

Tüm çalışanları sevindirecek yıllık izin kararı

Avrupa Adalet Divanı’nın aldığı karar göre, yıllık izni sırasında rahatsızlanan çalışanın hasta olduğu günler izin …

Yıllık izinlerde döner sermaye kesintisi duyurusu!

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı tarafından yapılan açıklama: 3. Dönem Toplu Sözleşmenin ek ödemeye yönelik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.