İstanbul Tıp Fakültesi’nde sizi neler bekliyor?

İstanbul Tıp Fakültesi, nam-ı diğer Çapa Tıp Türkiye’nin en köklü tıp fakültesidir. Türkiye’de modern tıp eğitiminin okutulduğu ilk kurumdur. Kurulduğu günden bu yana efsane hocalara ev sahipliği yapmaktadır.

Türkiye’nin önemli bir diğer tıp fakültesi olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nden 1967 yılında ayrılmıştır.

İstanbul Tıp Fakültesi, yetenekli ve donanımlı pratisyen hekim mezun eder. Elbette ki TUS dediğimiz uzmanlık sınavında da, ardından meslek hayatında da bunun yansımalarını görüyoruz.
İTF’ye başladığımızda neler göreceğiz? Kısa bir tur yapalım.


1- Çapa bahçe


2- 14 Mart Amfisi

14 Mart amfisi. Neden 14 mart?
Türkiye’de tıp bayramıdır ve aynı zamanda İTF’nin kuruluş günüdür.
Kütüphane ise tıp öğrencisinin habitatıdır. 24 saat açık olması ile bir çok fakülteden ayrılır. Ayrıca kedileriyle de. Molaya çıkıp geri geldiğinizde koltuğunuz kapılmış olabilir.


3-Behçet hastalığını duymuş muydunuz?


4- Çapa Kedileri ünlüdür


5- Çapa Kedileri heryerdedir
Temel bilimler ve içindeki amfilere ilk üç senemiz boyunca sık sık uğrayacağız.

Meydanda ise yıl boyunca etkinlikler düzenleniyor. Herkese hitap eden etkinlikler, kulüpler mevcut. Kulüpler ise yıl boyunca aktif.


7- O Ses Çapa 2015 birincisi Burak Bahçekapılı.


8- İTF Kayak


9- Türk Tarihi ve Sanatları Kulübü – Zeybek Gösterimi


10- Onlar bir doktordan daha fazlası


13- Öğrenci Bilimsel Araştırma Kulübü, ulusal ve uluslararası kongreleriyle, 30 yılı aşkın tecrübesiyle İstanbul Tıp Fakültesi’nde

Bu fakültenin hocaları, diğer fakültelerden farklıdır. Alanlarındacki başarılarının yanı sıra bizlere verdikleri değer paha biçilemez. Çapaya gelince bunu hissedeceksiniz.

İstanbul Tıp Fakültesi’nde sadece pratisyen hekim değil, bilim insanı da yetiştirilir. Burada yapılan deneysel ve klinik araştırmalar ile, yüz yılı aşkın tecrübe; Türkiye’nin, dünyanın geleceğini inşa eder. Alanında en iyi hocaların öğrencisi olmak, efsanelerden ders dinlemek istiyorsanız #haydiçapaya


11- Bu görüntü İstanbul Tıp Fakültesi Mecmuası’na ait. Kemal Atay’ın bilimsel yayınları da bulunmakta. Tarih ise 1914. İstanbul Tıp Fakültesi, geçmişten geleceğe bir köprüdür.
Siz de dünya çapında bir doktor olmak ister misiniz? En iyiye giden yolda, en önde olmak ister misiniz?


12- Güneş Parlakgül ve Ekin Güney, Çapa Tıp’tan yeni mezun iki pırıl pırıl bilim insanı. Parlakgül’ün NASA’dan onaylı gezegeni bile var. Şimdi dünyaca ünlü Harvardlı Prof. Gökhan Hotamışlıgil liderliğinde, obeziteye çare arıyorlar.

O zaman #haydiçapaya

(Bu gönderide elimden geldiğince ifade etmeye çalıştım, bütün bunlar bizim dünyamızın içinden az sayıda birkaç görüntü, elbette ki birçok başarı,etkinlik ve gelişme mevcut.Teşekkürler.)

Yazan: Ebubekir UÇAR (İTF Öğrencisi)

Bunu Okudunuz mu?

İşte TUS birincisinin kazandığı yer!

2018 AĞUSTOS TUS BİRİNCİSİ; Dr.Hüseyin Can YÜCEL istanbul Üniversitesi İstanbul Tıp (Çapa) Fakültesi 2018 mezunu …

TUS’ta tarihi bir rekor kırdı!

İstanbul Tıp Fakültesi dönem birincisi Hüseyin Can Yücel, Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) da birinci oldu. …