YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL sınavı 5 Mart’ta gerçekleşti. Sınavın ardından soru ve cevaplar yayımlandı fakat sonuçlara ilişkin bir açıklama yapılmadı. Peki, YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖK’ün 5 Mart Pazar günü gerçekleştirdiği YÖKDİL sınavının sonuçları sabırsızlıkla bekleniyor. Sınavın ardından soru ve cevaplar açıklanmış sınava giren adaylar “Çok kolaydı.” yorumunda bulunmuştu. Fakat sonuçlara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu yıl ilk kez gerçekleşen YÖKDİL sınavının, sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında net bir tarih yok. Sonuçların bu hafta içinde açıklanması bekleniyor. YÖKDİL sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecek. Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecek. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecek. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) * 100] formülü kullanılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.