MHRS’de yeni dönemin ayrıntıları: MHRS onaylı randevu nedir? Onaylı randevu nasıl oluşturulur?

Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) “Onaylı Randevu” dönemi 13 Mayıs 2024 tarihi itibariyle başladı. Vatandaşların randevu tarihinden bir gün önce, akşam saat 20.00’ye kadar kişilerin randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini bildirmesi gerekecek.Peki, MHRS onaylı randevu nedir? MHRS randevu onayı nasıl verilir?

Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) “Onaylı Randevu” dönemi bugünden (13 Mayıs) itibaren başladı.Hastalar öncelikle, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarından, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya “ALO 182” çağrı merkezinden randevu oluşturacak.
Yeni uygulamayla, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00’ye kadar hastaların randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini sisteme bildirmesi gerekecek. Onay işlemi de randevu alınan kanallar üzerinden yapılacak.
Mhrs.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaranızı ve MHRS şifrenizi girerek sisteme giriş yapın,
Açılan sayfa üzerinden randevu alınmak istediğiniz il ve ilçeyi seçin,Hangi hastaneden ve bölümden randevu almak istiyorsanız önce hastaneyi ardından bölümü seçebilirsiniz.Gelen ekrandan doktoru da seçebilirsiniz.Ardından uygun gün ve saate tıklayın.Bilgileri oluşturduktan sonra randevunuzu onaylayabilirsiniz.
Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişilerin ise aynı branşta 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak. Fakat bu kişiler Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarından randevusuz hizmet alabilecek.
Uygulamadan 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları muaf tutulacak, bu gruptaki hastalar, her zaman randevu alabilecek.
Üç gün ve daha sonrası için alınan tüm randevularda onay zorunluluğu olacak, ancak muayene tarihinden önceki iki gün içerisinde alınan randevular, otomatik olarak onaylanmış sayılacak. Örneğin 24 Mayıs tarihi için 22 veya 23 Mayıs’ta alınan bir randevu, otomatik olarak onaylanmış kabul edilecek.

Devamı: MHRS’de yeni dönemin ayrıntıları: MHRS onaylı randevu nedir? Onaylı randevu nasıl oluşturulur?

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

İklim krizinin insan sağlığına etkisi COP29'da konuşuldu

DSÖ Çevre, İklim Değişikliği ve Sağlık Departmanı Direktörü Dr. Maria Neira: Devamı: İklim krizinin insan …

ESOGÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinden yenidoğan ünitesindeki düzenlemeye ilişkin açıklama

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya gelen bebeklerin sağlıklı gelişimlerini tamamlamak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.