İngiltere’de enfekte kan skandalı: Soruşturma raporu yayınlanacak

İngiltere’de 1970’li ve 1980’li yıllarda hastaların HIV veya Hepatit C bulaşmış kanla tedavi edilmesine yönelik açılan kamu soruşturmasına ilişkin rapor bugün yayınlanacak. Bu yıllar arasında tahminen 30 bin kişiye kontamine kan verildi, hastaların yaklaşık 3 bininin öldüğüne inanılıyor. Bugün yayınlanacak soruşturma raporunda kontamine tedavilerin durdurulma süreci ve sorunun örtbas edilmeye çalışılıp çalışılmadığı gibi sorular cevap bulacak.

İngiltere’yi sarsan enfekte kan skandalına ilişkin açılan kamu soruşturmasının raporu bugün yayınalanacak. İngiltere’de 1970’li ve 1980’li yıllarda yaklaşık 30 bin kişi HIV veya Hepatit C bulaşmış kanla tedavi edildi. Bu hastaların yaklaşık 3 bini öldü. Rapor, yirmi yılı aşkın bir süre boyunca 30 binden fazla hemofili hastasının veya kan nakline ihtiyaç duyan kişinin HIV ve hepatit C ile enfekte oluşunu ele alıyor. İNGİLTERE TARİHİNİN EN KÖTÜ TEDAVİ FELAKETİ Skandal, İngiltere Sağlık Bakanlığı tarihindeki en kötü tedavi felaketi olarak tanımlandı. 1970’li ve 1990’lı yıllar arasında tedavi edilen kişiler, “faktör VIII” kan ürünleri verildiğinde kirli kana maruz kaldı. Bağışlanan kan, 1986 yılına kadar HIV açısından taranmadı ve 1991 yılına kadar da hepatit C açısından test edilmedi. HÜKÜMET YANIT VERECEK Hükümet, Rishi Sunak’ın kurbanlardan ve ailelerinden resmi bir özür dilemesinin ardından bu hafta içinde rapora ayrıntılı bir yanıt sunacak. İngiltere, 1970’li ve 1980’li yıllarda HIV veya Hepatit C bulaşmış kanla tedavi gören binlerce kişiye tazminat ödemek için 10 milyar sterlinden yani 12,70 milyar dolardan fazla para harcayacak.

Devamı: İngiltere’de enfekte kan skandalı: Soruşturma raporu yayınlanacak

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Prof. Dr. Özlü'den XEC varyantı açıklaması

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Almanya’da ortaya çıkan, havaların soğumasıyla daha da etkili …

Avustralyalı bilim insanları keşfetti! Kanser hücrelerini 1 saatte yok edebilir

Kanser her yıl sessizce milyonlarca hayatı yok ediyor. Hücrelerin agresif büyümesi ilk aşamada hiçbir iz …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.