Kimse yemek istemiyor ama doğal mikrop temizleyici! Yoğurdun içine 1 kaşık koyup tüketen doktor yüzü görmüyor

Vücut sağlığını korumak, hastalıklara karşı güç kalkanı oluşturmak için sebze ve meyveleri beslenme listesinden eksik etmemek gerekiyor. Doğanın bir mucizesi olan doğal vitamin kaynağı sebze ve meyveler vücut sağlığı için çok faydalı. Faydaları saymakla bitmeyen ancak çok sevilerek tüketilmeyen bir sebze var ki yiyen organlarına güç depoluyor.

Sağlıklı bir vücuda sahip olmanın yolu dengeli ve düzenli beslenmekten geçiyor. Doğada bulunan pek çok meyve ve sebze vücut sağlığı için oldukça faydalı.
Bamya da en sağlıklı sebzelerin başında geliyor. Bamya gibi, bamya tohumunun da vücuda faydaları ortaya çıktı.
Tüylü yapısı sebebiyle pek sevilmeyen bamya, Türkiye’de genellikle “ekşili bamya yemeği” olarak sofralarda yerini alıyor. Yüzyıllardır tüketilen bamyanın hem yemeği hem turşusu resmen şifa deposu.
Ebegümeci ailesinden gelen bamyanın tohumları da son yıllarda faydalarından dolayı çok sık tercih edilmeye başladı.
Bamya tohumu, meyvesi olgunlaştıktan sonra oluşan küçük, koyu kırmızı veya kahverengi tohumlardır. Bamya tohumları meyvesinden ayrıştırılarak kurutulur.
Bamya tohumunu düzenli tüketmek koleterolden, karaciğere kadar pek çok hastalığı iyi gelir.
Bamya tohumu güçlü bir B, C, K vitamini kaynağı olarak bilinir. İçerisinde bol miktarda potasyum, magnezyum ve kalsiyum bulunur. Bamya tohumu, kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca tam bir karaciğer dostudur. Karaciğeri temizler ve yeniler.
Kan şekerini düzenlemek için bamya tohumu tüketilebilir. Bamya tohumunu düzenli tüketmek vücutta biriken zararlı toksinleri atar. Ödem ve şişkinliği de önler.
Dizlerde vücutta oluşa sıvı kaybına ve sıvı kaybıyla oluşan ağrılarında yok olmasını da sağlar. Özellikler dizlerde oluşan ağrılara, kireçlenme ağrılarına, menisküs ağrıları ve bu gibi ağrılara da iyi geldiği biliniyor
Bamya tohumu vitamin açısından çok zengindir. Güçlü bir K vitamini kaynağı olarak da bilinir. r. Bu insan vücudunun gerekli olan k vitamini ihtiyacını karşılar. Ayrıca K Vitamini sayesinde kemiklere de iyi gelmektedir.
Bamya tohumunun diğer bir özelliği ise diyabete karşı da çok faydalıdır. Hafızanın güçlenmesine yardımcı olur ve konsantrasyonun da güçlenmesinde önemli rol oynar.Halsizlik hissediyorsanız bamya tohumu bunun için idealdir. Halsizliğe, yorgunluğa, bitkinliğe çok iyi gelir.
Ayrıca bamya tohumunun diğer bir özelliği ise zayıflamaya da yardımcı olmasıdır. Aç karnına kullanılan bamya tohumu düzenli kullanımda zayıflattığı görülmektedir.
İçerisinde bulunduğu yüksek lifler sayesinde tok tutucu özelliği de bulunmaktadır. Özellikle metabolizmayı iyi bir şekilde çalışmasına yardımcı olur
Çay olarak kullanılabilir.Tozu veya tohumu direk olarak alınabilir. Üzerine su için.8-9 tane bamya tohumu 1 bardak suyun içerisine atın ağzını kapatın ve sabaha kadar beklesin daha sonra bu suyu için ve tohumları yiyin. 10 adet bamya tohumunu ezin ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. 1 yemek kaşığı da bal ekleyin macun yapın.
Bir kaşık bamya tohumunu 1 kase yoğurtla karıştırarak da tüketebilirsiniz. 
UYARI! Eğer herhangi bir sağlık probleminiz, kronik hastalığınız, gebelik durumunuz ya da düzenli olarak kullandığınız ilaç varsa bamya tohumu tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışın.

Devamı: Kimse yemek istemiyor ama doğal mikrop temizleyici! Yoğurdun içine 1 kaşık koyup tüketen doktor yüzü görmüyor

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, WeWalk Akıllı Baston Dağıtım Töreni'nde konuştu:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Özel çalışmalarımızın, gazilerin günlük yaşamlarını daha bağımsız …

Sofralardan eksik etmiyoruz ama felç riskini artırıyor

Bilim insanları, gazlı içecek tüketiminin, felç riskini ciddi oranda artırdığını açıkladı. Felç riskini artıran diğer …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.