Bilim insanları açıkladı: Bu kan grubuna sahip olanları hafızası zehir gibi çalışıyor

Kan gruplarının çeşitli özelliklerinizde etkili olduğu ortaya çıktı. Japonya’da yürütülen bilimsel çalışmalarda insanların zekası ile kan grupları arasında bir ilişki olduğu ortaya çıktı. Peki, hangi kan grubuna sahip olanlar daha zeki oluyor? İşte yanıtı…

Kan grupları insanların kırmızı kan hücrelerinde bulunan belirli protein ve antijen kombinasyonlarını ifade eder.
İnsanların genellikle A, B, AB veya O olmak üzere dört temel kan grubu vardır. Bu gruplar, ABO kan grubu sistemine göre belirlenir.
Kan gruplarıyla ilgili yapılan çalışmalarda zeka ve kan grubu arasında bir bağlantı olabileceği açıkladı.
Japonya’da yapılan araştırmalarda kan grubunun yalnızca zeka değil, karakter özellikleri için de somut veriler sunduğu belirtilen kan grupları en çok çocukluk dönemindeki davranışlarda belirleyici rol oynuyor.
Ketsueki- Gata teorisi olarak ortaya atılan bu tez, 1930’lu yıllarda oldukça popüler hale gelse de, ilerleyen süreçte bilim dünyası tarafından dışlanmış ve gerçek dışı olmakla itham edilmişti.
Ancak her kan grubunun kişilikleri yansıtan olumlu ve olumsuz özellikleri olduğuna ilişkin görüş son yıllarda yapılan araştırmaların ardından yeniden gündeme geldi.
Konuyla ilgili dikkat çeken bir makale yayınlayan Japon profesör Tokeji Furukawa, kan grubunun karakter özellikleri üzerindeki etkisinin çarpıcı olduğunu gözler önüne serdi.
Japon profesör Tokeji Furukawa yaptığı araştırmada “Kişilik özellikleri vücudun safra, kan ve balgam gibi sıvılarıyla ilgilidir” diyor. Furukawa’ya göre; her kan grubu, bireyin özelliklerini etkilemekte.
A KAN GRUBUA kan grubuna sahip olan kişiler genellikle yaratıcı özelliğe sahip oluyor. A kan grubu Yaratıcılık, zekilik ve işbirliği yapma gibi olumlu özelliklerle ilişkilendiriyor. A tipi bireylerin Japonya’da diğer kan gruplarına sahip insanlardan daha yaygın olduğu bildiriliyor.
B kan grubuna sahip olanların, güçlü, tutkulu, empatik ve kararlı oldukları görülür. Ancak B kan grubuna sahip olanlar kararsız davranışlar gösterebilir.Bu kan grubuna sahip kişilerin, A kan grubuna sahip olanlarla çatıştığı söylenir.
AB kan grubu tipine sahip olan kişiler güçlü ve akılcı yönleriyle ortaya çıkıyor. Sosyal ilişkilerde daha uyumlu oluyorlar. Hafızaları çok güçlü çalışıyor. Ab kan grubuna sahip olanların olumsuz özellikleri arasında eleştirellik, kararsızlık yer alıyor.
0 tipi insanlar güven, kararlılık, dayanıklılık ve sezgi gibi özelliklerle ilişkilendirilmiştir, ancak aynı zamanda bencil ve dengesiz oldukları da varsayılır. Özellikle A grubu kana sahip bireylere bencil göründükleri söylenir.

Devamı: Bilim insanları açıkladı: Bu kan grubuna sahip olanları hafızası zehir gibi çalışıyor

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, WeWalk Akıllı Baston Dağıtım Töreni'nde konuştu:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Özel çalışmalarımızın, gazilerin günlük yaşamlarını daha bağımsız …

Sofralardan eksik etmiyoruz ama felç riskini artırıyor

Bilim insanları, gazlı içecek tüketiminin, felç riskini ciddi oranda artırdığını açıkladı. Felç riskini artıran diğer …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.