Migren ağrısını anında kesiyor! Ağrı kesici kullanmak istemeyenler için doğal çözüm

Genellikle başın tek bir tarafından yoğun olarak hissedilen ağrı olaran tanımlanan migren, kronik bir baş ağrısı türü. Migrenin nedeni tam olarak bilinmese de kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Migren ağrısı, mide bulantısı, kusma ve ışığa ve sese karşı hassasiyet gibi belirtilerle kendini gösterebiliyor. Peki, şiddetli migren atakları önlenebilir mi?

Migren, genellikle başın tek bir tarafında yoğun, pulsatil (atıcı) ağrı şeklinde kendini gösteren, kronik bir baş ağrısı hastalığıdır. Migrenin, genel nedeni bilinmese de bazı yaygın tetikleyiciler bulunabilir.
Aşırı stres, çikolata ve peynir gibi besinlerin fazla tüketimi, hormonal değişiklikler, uyku düzensizlikler, hava değişimi migren ataklarını tetikleyebilir.
Migran atakları sırasınsa sese ve ışığa karşı aşırı derecede hassasiyetiniz gelişebilir. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen migrenle baş etmek için bazı yöntemleri deneyebilirsiniz.
Semptomları yönetmek ve yeni atakları önlemek için tedaviler mevcut olsa da, devam eden bir atakla başa çıkmak zor olabilir. Bu nedenle birkaç öneriyi yaşamınıza dahil edebilirsiniz.
Ayaklarınızı su dolu bir kovanın içine koyun. Yapmanız gereken tek şey, dayanabileceğiniz kadar sıcak suyu leğene koymak ve ayaklarınızı suya batırın. Anestezist Dr. Myro Figura, ayaklarınızı sıcak suya daldırdığınızda vücudunuzda neler olduğuna dair merak edilenleri paylaştı.
“Görüyorsunuz, sıcaklık ayaklarınızdaki kan damarlarını genişletiyor ve kanı başınızdan uzaklaştırıyor. Ve bu da migreninize neden olan kan damarlarındaki baskıyı azaltıyor.”
ÖNEMLİ! Şiddetli migren atakları yaşıyorsanız mutlaka bir uzmana danışmanız gerekiyor.SOĞUK KOMPRESLERBaşın üzerine uygulanan soğuk veya sıcak kompresler bazı kişilere rahatlama sağlayabilir. Özellikle soğuk kompresler, migren atağının ağrısını hafifletebilir.
Düzenli uyku, dengeli beslenme ve yeterli su tüketimi migren ataklarının sıklığını ve şiddetini azaltabilir. Ayrıca, migreni tetikleyebilecek yiyecek ve içeceklerden kaçınmak da faydalı olabilir.
Sessiz ve karanlık bir ortamda dinlenmek, migrenin hafiflemesine yardımcı olabilir. Stres yönetimi ve rahatlama teknikleri (yoga, meditasyon) de migren ataklarının sıklığını azaltabilir.

Devamı: Migren ağrısını anında kesiyor! Ağrı kesici kullanmak istemeyenler için doğal çözüm

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, WeWalk Akıllı Baston Dağıtım Töreni'nde konuştu:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Özel çalışmalarımızın, gazilerin günlük yaşamlarını daha bağımsız …

Sofralardan eksik etmiyoruz ama felç riskini artırıyor

Bilim insanları, gazlı içecek tüketiminin, felç riskini ciddi oranda artırdığını açıkladı. Felç riskini artıran diğer …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.