Depresyonun en tatlı ilacı! Beynin ödül sistemini harekete geçiriyor

Çikolata severek tüketilen besinler arasında yer alıyor. Ancak çikolata lezzetli bir tatlıdan çok daha fazlası. Çünkü özellikle bitter çikolata tüketmek vücuda pek çok fayda sağlıyor. Çikolata, endorfin ve serotonin salgısını artırarak ruh halini iyileştirebilir. İşte bitter çikolatanın faydaları…

Çikolata, kakao ağacını, tohumlarından elde edilen bir tatlandırıcı ve lezzetli bir yiyecek olarak biliniyor. Tatlı krizleri için pratik bir çözüm olan bitter çikolatanın vücuda pek çok faydası bulunuyor.
Magnezyum bakımından zengin olan bitter çikolata, kas fonksiyonları, sinir iletimi ve enerji üretimi gibi birçok vücut fonksiyonu için önemlidir.
Çikolatanın içerdiği bazı bileşenler, bağırsak sağlığını destekleyebilir ve sindirimi iyileştirebilir.
Çikolata, serotonin ve endorfin salgısını teşvik edebilir. Bu kimyasallar, ruh halini iyileştiren ve kendimizi daha iyi hissettiren hormonlardır.
Çikolatalar haz ve tatmin duygusu sağlar ve kendimizi bu lezzetli ikramın tadını çıkarmanın duyusal deneyimi, nostalji anlarını hatırlatarak beynin ödül sistemini harekete geçirir, endorfin salgılar ve ruh halimizi iyileştirir
Çikolatalar iyi olma hissini teşvik eder: Çikolatalar, nörotransmitter olan ve genel iyi olma ve mutluluk hissini teşvik eden serotonin, dopamin ve endorfin gibi temel bileşiklerin salınımını tetikler.
Çikolatalarda bulunan flavonoidler, vücuttaki kortizolün (stres hormonu) varlığını düşürerek stresi ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olur.
Çikolataların düzenli ve orta düzeyde tüketilmesinin, beyne giden kan akışını artırdığı için (çikolatadaki flavonoidler tarafından tetiklenir) bilişsel işlevi iyileştirdiğine inanılır.

Devamı: Depresyonun en tatlı ilacı! Beynin ödül sistemini harekete geçiriyor

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, WeWalk Akıllı Baston Dağıtım Töreni'nde konuştu:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Özel çalışmalarımızın, gazilerin günlük yaşamlarını daha bağımsız …

Sofralardan eksik etmiyoruz ama felç riskini artırıyor

Bilim insanları, gazlı içecek tüketiminin, felç riskini ciddi oranda artırdığını açıkladı. Felç riskini artıran diğer …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.