Kilo vermeyi zorlaştıran 4 günlük alışkanlık! Metabolizmayı yavaşlatıyor, yağ yakımına engel oluyor

Kilo vermek için dengeli bir diyet ve düzenli egzersiz programını uygulamalısınız. Diyet listelerinin genellikle kişiye özel hazırlanması gerekir. Vücudunuza uygun bir diyet ve egzersiz rutiniyle sağlıklı kilo verebilirsiniz. Ancak günlük olarak yaptığınız bazı alışkanlıklar metabolizma hızınızı yavaşlatarak kilo vermenize engel olabilir. Hemen hemen herkesin yaptığı bu alışkanlıklar kilo verme sürecinde büyük bir engel.

Sağlıklı bir şekilde fazla kilolarınızdan kurtulmanın yolu diyet ve egzersiz yapmaktan geçiyor. Vücudunuza uygun dengeli ve işin uzmanı tarafından hazırlanan bir beslenme programı sağlıklı kilo vermenize yardımcı olur.
Diyet programınızı egzersiz rutiniyle dengelemek kilo verme sürecinizi hızlandırır. Kolay bir şekilde kilo vermenin yolu metabolizmanın doğru ve düzenli çalışmasından geçiyor.
Ancak gün içerisinde yaptığınız bazı alışkanlıklar metabolizmanızın yavaş çalışmasına sebep olabiliyor.
Yavaşyan metabolizma doğal olarak kilo verme sürecinizi de uzatıyor. İşte metabolizma hızını yavaşlatan 4 günlük alışkanlık…
Gün içerisinde aldığınız kalorileri yakabilmek için hareket etmeniz gerekir. Bu sebeple her gün düzenli olarak egzersiz yapmanız gerekir.
İş hayatının yoğunluğundan dolayı egzersiz yapmaya vakit bulamıyorsanız her gün 45 dakika yapacağınız yürüyüşler sayesinde de metabolizma hızınızı yükseltebilirsiniz
Ayrıca her gün yürüyüş yaptığınızda kaslarınızı çalıştırarak daha sıkı bir vücuda sahip olabilirsiniz.
Sindirim sisteminin düzenli çalışması ve metabolizmanızın hızlanması için her gün su içmeniz gerekir. Su içmediğinizde metabolizma hızınız yavaşlar ve yağ yakımı gerçekleşmez.
Ayrıca vücutta ödem ve toksinlerin birikmesine sebep olabilirsiniz.
Hem sağlığınız için hem de kilo verebilmek için her gün 8-10 bardak su içmeniz öneriliyor. Su içerek metabolizmanızı hızlandırabilir ve kolayca zayıflayabilirsiniz.
Uyku sağlıklı yaşam sürdürebilmeniz için gerekli olan en önemli ihtiyaçların başında gelir. Ancak düzesiz uyumak ya da yeteri kadar uyumamak hem sağlığınızı tehdit eder hem de kilo vermenizi zorlaştırır.
Günde 8 saat boyunca uyumadığınızda uyanık kaldığınız saatler daha fazla olur. Bu sebeple de daha fazla besin tüketme ihtiyacı hissedersiniz. Bu durumda da kilo vermeniz zorlaşır.
Yetersiz uyumak ayrıca metabolizma hızını düşürerek kişinin kilo vermesini engelleyen nedenlerden biri. Bu sebeple kilo verebilmek için mutlaka düzenli uyumanız gerekiyor.
Fazla kilolarından kurtulmaya çalışan herkes kalorisi düşük olan gıdaları tüketmeyi tercih ediyor. Ancak vücudunuzun günlük kalori ihtiyacının altında beslenmek metabolizma hızınızın yavaşlamasına sebep olabiliyor.
Kilo verebilmek için her gün yeterli miktarda kalori tüketmeniz gerekiyor. Kilo vermek için kalori açığı oluşturmadan önce, almanız gereken kalorinin ne kadar altına inmeniz gerektiğinden emin olmanız gerekir.

Devamı: Kilo vermeyi zorlaştıran 4 günlük alışkanlık! Metabolizmayı yavaşlatıyor, yağ yakımına engel oluyor

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, WeWalk Akıllı Baston Dağıtım Töreni'nde konuştu:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Özel çalışmalarımızın, gazilerin günlük yaşamlarını daha bağımsız …

Sofralardan eksik etmiyoruz ama felç riskini artırıyor

Bilim insanları, gazlı içecek tüketiminin, felç riskini ciddi oranda artırdığını açıkladı. Felç riskini artıran diğer …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.