İnternet oyunları çocuğu daha sinirli, kaygılı hale getirebilir

Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırdığı gerekçesiyle dijital oyun platformu Roblox’a erişim engeli getirilmesinin ardından internet oyunları tartışma yarattı. Bu oyunların çocukların ruh sağlığına etkilerini değerlendiren Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Tuncay Sandıkçı, “Eğer oyun bütün açıklığıyla yani hiçbir kısıtlama ve kademelendirme getirilmeden devam ederse çocuklar, kendini fazla kaptırabilir. Özellikle uygunsuz cinsel içeriklerle karşılaşıp yaşlarına uygun olmayan tepkiler verebilirler. Birtakım sağlık sorunları, ruh sağlığı problemleri ortaya çıkabilir. Örneğin, çocuk uyku sorunu yaşar, daha sinirli, kaygılı olabilir. Siber zorbalığa yatkın hale gelebilir. Daha zayıf gördükleri çocuklara saldırabilirler. Aileler, çocuklarına bu kararın gerekçelerini çok basit ve net bir dille anlatabilir. Engelin, çocuklarda çok büyük yaralar açmayacağını düşünüyorum” dedi.

Devamı: İnternet oyunları çocuğu daha sinirli, kaygılı hale getirebilir

Kaynak: CNN Türk

Bunu Okudunuz mu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, WeWalk Akıllı Baston Dağıtım Töreni'nde konuştu:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Özel çalışmalarımızın, gazilerin günlük yaşamlarını daha bağımsız …

Sofralardan eksik etmiyoruz ama felç riskini artırıyor

Bilim insanları, gazlı içecek tüketiminin, felç riskini ciddi oranda artırdığını açıkladı. Felç riskini artıran diğer …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.