Şifa yerine zehre dönüşmesin! Magnezyum, Kalsiyum, Probiyotik, D, C, B vitamini tüketmek için en doğru zaman buymuş

Günlük hayatın yoğunluğu nedeniyle dengeli ve sağlıklı beslenme programı oluşturamayanlar takviye ürünlerden faydalanıyor. Ancak takviye vitaminler bilinçsiz kullanıldığında vücut için son derece sağlıksız olabiliyor. Bu nedenle takviye ürünleri kullanmadan önce mutlaka bir uzman görüşü almak gerekiyor. Bunun dışında takviye ürünlerden maksimum fayda sağlayabilmek için doğru zaman diliminde tüketmek de gerekiyor. Peki, hangi vitamin ne zaman içilir?

Dengeli bir beslenme programı oluşturmamak besinsel boşlukları kapatmak ve genel refahı desteklemek için diyet takviyelerine yönelirken, hapların kendileri için işe yarayıp yaramadığının farkında değildir.Takviyelerin etkinliği önemli ölçüde ne zaman tüketildiğine bağlı olabilir. Çeşitli takviyeleri almak için doğru zamanı anlamak, faydalarını artırabilir ve sağlık hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir.
Multivitaminler, genel refah ve besinsel boşlukları doldurmak için popüler bir seçimdir. Çoğu insan için multivitamin almak için en iyi zaman kahvaltıdır. Yiyeceklerin varlığı, A, D, E ve K gibi yağda çözünen vitaminlerin emilimini artırabilir.Multivitamininizi sabah almak, vücudunuzun gün boyunca sürekli olarak temel besinleri almasını sağlar. Aç karnına aldığınızda mide bulantısı yaşıyorsanız, kahvaltıda almak bu sorunu hafifletebilir.
D vitamini kemik sağlığı, bağışıklık fonksiyonu ve genel refah için çok önemlidir. D vitamini yağda çözünen bir vitamin olduğundan, yağ içeren bir öğünle birlikte alınması en iyisidir. Birçok kişi D vitaminini öğle veya akşam yemeğiyle birlikte almayı etkili bulmaktadır. Hava koşulları nedeniyle güneş ışığına maruz kalmanın sınırlı olabileceği yerlerde, bir takviye optimum D vitamini seviyelerini korumaya yardımcı olabilir. Yemeklerle tutarlı zamanlama emilimi artırır ve takviyenizden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar.
C vitamini bağışıklık sağlığını ve cilt canlılığını destekleyen bir antioksidandır. Suda çözünür ve günün herhangi bir saatinde alınabilir. Ancak, dozu gün boyunca iki veya üç küçük doza bölmek sisteminizde sabit seviyeleri korumak için faydalı olabilir.
Bazı kişiler bağışıklık fonksiyonunu artırmak ve günlük aktiviteleri desteklemek için sabah veya bir öğünle birlikte almayı tercih eder.
Balık yağı takviyelerinde bulunan Omega-3 yağ asitleri kalp sağlığı, iltihabı azaltma ve beyin fonksiyonlarını iyileştirme açısından mükemmeldir. D vitamini gibi, omega-3’ler de yağ içeren bir öğünle birlikte alındığında en iyi şekilde emilir.
Bunları öğle veya akşam yemeğiyle birlikte tüketmek emilimi en iyi hale getirebilir ve günlük rutininize entegre etmenize yardımcı olabilir. Düzenli alım ayrıca genel kardiyovasküler sağlığı ve eklem fonksiyonunu destekleyebilir.
Kalsiyum, güçlü kemikler ve dişler için gereklidir. Optimum emilim için, kalsiyum takviyeleri bir seferde 500 mg veya daha az küçük dozlarda alınmalıdır.
Birden fazla doz alıyorsanız, bunları gün boyunca aralıklı olarak almanız önerilir. Kalsiyum, emilimi iyileştirmek ve gastrointestinal rahatsızlık riskini azaltmak için yemeklerle birlikte alınabilir. D vitamini ile birlikte kullanıldığında kalsiyum emilimini ve kemik sağlığını daha da artırabilir.
Demir takviyeleri, anemisi veya düşük demir seviyeleri olan kişiler için çok önemlidir. Emilimi en üst düzeye çıkarmak için demir, genellikle sabahları aç karnına alınmalıdır.
Ancak mide rahatsızlığına neden oluyorsa, az miktarda yiyecekle veya bir bardak portakal suyuyla (emilimi artırır) almak faydalı olabilir. Demiri kalsiyum veya yüksek lifli yiyeceklerle tüketmekten kaçının, çünkü bunlar emilimi engelleyebilir.
Magnezyum kas fonksiyonunu, gevşemeyi ve genel sağlığı destekler. Akşamları veya yatmadan önce alınması en iyisidir, çünkü gevşemeye yardımcı olabilir ve uyku kalitesini artırabilir. Magnezyum takviyeleri yiyecekle veya yiyeceksiz alınabilir, ancak yatmadan önce alınması kas gevşemesine yardımcı olabilir ve dinlendirici bir gece uykusunu teşvik edebilir.
B vitaminleri enerji üretimi ve metabolizma için çok önemlidir. En iyi sabah veya öğleden sonra erken saatlerde alınırlar. B vitaminlerini kahvaltı veya öğle yemeğiyle tüketmek enerji seviyelerini iyileştirmeye ve gün boyunca metabolik süreçleri desteklemeye yardımcı olabilir. Enerji verici bir etkiye sahip olabildiklerinden, günün geç saatlerinde alınmaları uykuyu etkileyebilir.
Probiyotik alımının zamanlaması belirli ürüne göre değişebilir. Genellikle, mideden hızla geçip bağırsaklara ulaşmalarını sağlamak için probiyotikleri aç karnına, kahvaltıdan önce veya yatmadan önce almanız önerilir. Ancak, her zaman takviye etiketindeki özel talimatları izleyin.ÖNEMLİ! Takviye ürünleri beslenme rutininize eklemeden önce mutlaka bir doktora danışın. Bilinçsiz takviye ürün kullanmayın.

Devamı: Şifa yerine zehre dönüşmesin! Magnezyum, Kalsiyum, Probiyotik, D, C, B vitamini tüketmek için en doğru zaman buymuş

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, WeWalk Akıllı Baston Dağıtım Töreni'nde konuştu:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Özel çalışmalarımızın, gazilerin günlük yaşamlarını daha bağımsız …

Sofralardan eksik etmiyoruz ama felç riskini artırıyor

Bilim insanları, gazlı içecek tüketiminin, felç riskini ciddi oranda artırdığını açıkladı. Felç riskini artıran diğer …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.