En güçlü antioksidan oymuş! Doğanın gençlik aşısı: Yaşlanmayı durduruyor

Hafif tatlı, çıtır çıtır ve sulu olan ahududuyu günlük diyetinize eklemek için geçerli pek çok neden var, çünkü harika besinlerin deposudurlar. Potasyum, omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar, flavonoidler gibi çeşitli besinleri barındıran ahududular, kan şekeri artışlarınızı kontrol altında tutabilen, kan basıncınızı kontrol altında tutabilen ve diyete bol miktarda lif katabilen, karşılaşabileceğiniz en besin açısından yoğun meyvelerden biridir.

Ahududular, güçlü kemiklere ve parlak bir cilde yardımcı olabilen manganez açısından zengindir. Farklı renklerde gelirler ve daha koyu tonlar eklenen antioksidanlarla ilişkilidir.
Siyah ahududular en fazla antioksidana sahipken, kırmızı ve altın rengi ahududular ikinci sırada gelir. Daha uzun yaşamak için diyetinize eklemeniz gereken bir meyve varsa, o da ahududu olmalıdır. İşte nedeni.
Ahududu, C vitamini, kuersetin ve gallik asit gibi antioksidanların varlığı nedeniyle gezegendeki en sağlıklı meyvelerden biri olarak kabul edilir. Bu meyveyi düzenli olarak yemek sizi kansere, kalp hastalığına karşı koruyabilir ve yaşlanmayı tersine çevirebilir.
Ahududu, şeker oranı düşük olduğu için diyabet dostu meyvelerden biridir. Doğal olarak tatlıdır ve tatlı isteklerini gidermek isteyen diyabet hastaları için ölçülü olarak yenmesi güvenlidir.
Buna ek olarak, yüksek antioksidan seviyelerine sahip ahududular, tip 2 diyabet için bir risk faktörü olabilecek iltihabı önlemeye yardımcı olabilir.
Ahududu, kan basıncını düşürmeye ve kalp fonksiyonunu korumaya yardımcı olabilen potasyum açısından zengindir. Ahudududaki omega-3 yağ asitleri ayrıca felç ve kalp sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir.
Ahududu, dışkıya hacim katarak kabızlığı önlemeye yardımcı olabilen çok yüksek lif içeriğine sahip olduğu için bağırsak sağlığınız için de harikadır.
Ahududu yemek hafızanızı keskinleştirebilir ve bilişsel işlevleri geliştirebilir çünkü meyvede C ve E vitamini gibi yüksek düzeyde antioksidanlar bulunur ve bunlar nörolojik sağlık için harikalar yaratabilir.Ahududular kahvaltıdan akşam atıştırmalıklarına kadar öğünlerinizde çeşitli şekillerde yenebilir:
1. Sütünüze ahududu ve badem, ceviz, kuru üzüm gibi en sevdiğiniz kuru meyveleri ekleyin ve besin açısından zengin bir smoothienin tadını çıkarın.
2. Lezzetli ve besleyici bir kahvaltı için yulaf ezmenize bol miktarda ahududu ekleyin
3. Lezzetli bir atıştırmalık için taze ahududuları granola ile birlikte yoğurda ekleyebilirsiniz
4. Gününüze enerjik bir başlangıç ​​yapmak için ahududulu krep de yapabilirsiniz

Devamı: En güçlü antioksidan oymuş! Doğanın gençlik aşısı: Yaşlanmayı durduruyor

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, WeWalk Akıllı Baston Dağıtım Töreni'nde konuştu:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Özel çalışmalarımızın, gazilerin günlük yaşamlarını daha bağımsız …

Sofralardan eksik etmiyoruz ama felç riskini artırıyor

Bilim insanları, gazlı içecek tüketiminin, felç riskini ciddi oranda artırdığını açıkladı. Felç riskini artıran diğer …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.