Kan hastalıklarında yeni umut: Laboratuvarda üretilen kök hücre farelere enjekte edildi

Avustralya’da Murdoch Çocuk Hastalıkları Araştırma Enstitüsünde yapılan araştırmada laboratuvarda üretilen kök hücreler farelere başarıyla enjekte edildi. Kök hücrelerin enjekte edildiği farelerin yüzde 25 ile yüzde 50’sinin kök hücrelerinde çok aşamalı kemik iliği oluşumu gözlemlendi.

Araştırmacılar, laboratuvarda üretilen kök hücrelerin farelere başarıyla enjekte edilmesine rağmen insan üzerinde klinik deneyler yapılması için henüz erken olduğunu belirtti. Hastalardan alınan örneklerle oluşturulan kök hücrelerin, hücre bağışı yapan ve alan arasındaki uyumsuzluk riskini ortadan kaldırabileceğini ifade eden araştırmacılar, bu şekilde üretilen kök hücrelerin kemik iliği yetmezliği sendromları gibi kan hastalıklarının genetik nedenlerini düzelterek hastaları tedavi edebileceğini bildirdi. Araştırma “Nature” dergisinde yayımlandı.

Devamı: Kan hastalıklarında yeni umut: Laboratuvarda üretilen kök hücre farelere enjekte edildi

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, WeWalk Akıllı Baston Dağıtım Töreni'nde konuştu:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Özel çalışmalarımızın, gazilerin günlük yaşamlarını daha bağımsız …

Sofralardan eksik etmiyoruz ama felç riskini artırıyor

Bilim insanları, gazlı içecek tüketiminin, felç riskini ciddi oranda artırdığını açıkladı. Felç riskini artıran diğer …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.