Antioksidan değeri 4 kat fazla, faydaları saymakla bitmiyor! Polonya’da yetişiyordu artık Türkiye’de: Süper meyvenin kilosu 250 lira

Mersin’de yetiştirilen ve süper meyve olarak bilinen aronyanın hasadına başlandı. Bahçede kilosu 250 liradan satılan aronya, buzdolabında dört ay taze olarak saklanabiliyor.

Süper meyve aronyanın hasadına başlandı.
Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı Yüksekoluk Mahallesi’nde üç yıl önce üretimine başlanan aronya meyvesi, hasat edilmeye başlandı.
7 dönüm araziye ekilen aronyadan yaklaşık 800 kilo verim elde edilirken, bahçede kilosu 250 TL’den alıcı buluyor. Mersin’de vinç kiralama firmasında muhasebe müdürü olarak çalışan Tuğba Hayırlıoğlu da ürünlerini hasat etmenin sevincini yaşıyor.
Aronya meyvesini bir arkadaşının tavsiyesi ile arazisine ektiğini belirten Hayırlıoğlu, “Babamdan bana kalan 7 dönümlük arazinin tamamına aronya meyvesi ektim. İki yılı devirdik, üçüncü yılımıza giriyoruz. Hasadımızı aldık, ürün çok güzel, herhangi bir sıkıntı yok. Tadı çok farklı, biraz ayvaya benziyor, farklı bir aroması var.” dedi.
“Aronya farklı sektörlerde kullanılıyor, faydası oldukça fazla.” diyen Hayırlıoğlu,  “Antioksidan değeri diğer meyvelere göre 4 kat daha fazla. İlaç sanayide kullanılıyor. Buzdolabında uygun koşulda 4 ay kalabiliyor.” ifadelerini kullandı.
Aronyanın yeteri kadar bilinmediğini de söyleyen Hayırlıoğlu, “Polonya’da çok fazla yetiştiriliyor. Dünyaya ihracat yapıyorlar, özellikle ilaç firmalarına ihracat yapıyorlar. Ama bizim ülkemizde ve Mersin’de neredeyse kimse bilmiyor. Pazar sorunu çözülürse, üretici için de getirisi yüksek bir meyve.” diye konuştu.

Devamı: Antioksidan değeri 4 kat fazla, faydaları saymakla bitmiyor! Polonya’da yetişiyordu artık Türkiye’de: Süper meyvenin kilosu 250 lira

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, WeWalk Akıllı Baston Dağıtım Töreni'nde konuştu:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Özel çalışmalarımızın, gazilerin günlük yaşamlarını daha bağımsız …

Sofralardan eksik etmiyoruz ama felç riskini artırıyor

Bilim insanları, gazlı içecek tüketiminin, felç riskini ciddi oranda artırdığını açıkladı. Felç riskini artıran diğer …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.