Yüzümüze sürüyoruz ama tuvalet kadar kirli çıktı! Cilt hastalıklarına davetiye çıkarıyor

Makyaj malzemelerini yüze uygulamak için kullanılan makyaj fırçaları, doğru aralıklarla temizlenmediğinde bakteri yuvasına dönüşüyor. Uzmanlar, temizlenmeden kullanılan makyaj fırçalarının, sivilcenin yanı sıra ciddi cilt enfeksiyonlarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

ABD’li bir kozmetik markasının başlattığı çalışmada, iki hafta boyunca temizlenmeyen makyaj fırçaları gözlemlendi. Fırçalar, deney süresinde yatak odası, makyaj masası, makyaj çantası, çekmece gibi günlük kullanım alanlarında muhafaza edildi.
2 haftanın sonunda fırçada görülen bakteri oranı, klozet adaptöründen alınan sürüntüyle karşılaştırıldı. Araştırma sonucunda, makyaj fırçasındaki bakteriler, neredeyse tuvaletteki bakteri oranıyla aynı çıktı.
Kozmetik bilimci Carly Musleh, makyaj fırçalarını düzenli aralıklarla temizlememenin yalnızca akne değil, daha ileri seviye cilt hastalıklarına zemin hazırlayabileği konusunda uyarıda bulundu.
Musleh, ”Kirli fırçaları kullanmak, patojenik mikropların sayısında artışa yol açabilir, bu da impetigo ve stafilokok enfeksiyonları gibi ciddi cilt sorunlarına neden olabilir. Bakterilerin birikmesini azaltmak için makyaj fırçalarını düzenli olarak temizlemek önemlidir” dedi.
Kozmetik ürünü kullanan kadınların yüzde 40’ı fırçalarını iki haftada bir temizlediklerini söylerken, yüzde 20’lik kısmı ise fırçalarını yalnızca 1 ila 3 ayda bir yıkadıklarını itiraf etti.
Amerikan Dermatoloji Akademisi Derneği, makyaj fırçalarının her 7-10 günde bir temizlenmesini öneriyor.
Fırçalar, havaya karışabilecek bakteri veya tozlardan korunmak için kapalı kutularda saklanmalı. Fırça temizliği ise ılık suda, fırçaya özel bir temizleyici veya bir şampuanla yapılmalı. Fırçalar yıkandıktan sonra temiz bir havluyla kurulanmalı ve baş aşağı asarak veya yan yatırılmış şekilde bırakılmalıdır.

Devamı: Yüzümüze sürüyoruz ama tuvalet kadar kirli çıktı! Cilt hastalıklarına davetiye çıkarıyor

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, WeWalk Akıllı Baston Dağıtım Töreni'nde konuştu:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Özel çalışmalarımızın, gazilerin günlük yaşamlarını daha bağımsız …

Sofralardan eksik etmiyoruz ama felç riskini artırıyor

Bilim insanları, gazlı içecek tüketiminin, felç riskini ciddi oranda artırdığını açıkladı. Felç riskini artıran diğer …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.