Halk arasında “ölümsüzlük meyvesi” olarak biliniyor! Kanı temizleyip, vücuda reset atıyor

Çin tıbbında sıklıkla kullanılan Çin hurması veya kırmızı hurma olarak da bilinen hünnap meyvesinin Aydın’IN Efeler ilçesinde hasadı başladı. Günay Asya’ya özgü bir meyve olan hünnap Türkiye’de de çeşitli yerlerde yetişiyor. Uykusuzluk sorunundan öksürüğe, bağışıklık sistemini güçlendirmekten kabızlığa kadar birçok hastalığın dermanı olan hünnap, lif, potasyum ve C vitamini bakımında da zengin.

Vitamin, antioksidan ve mineraller bakımından zengin olan hünnap meyvesi, bağışıklık sistemini güçlendirme özelliğiyle de dikkat çekiyor.
Hünnap, doğal ve kültürel yetiştiricilik yöntemleriyle üretilirken, ağaç başına 20-30 kg ürün alınabiliyor.
Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Altıntaş, ilk hünnap hasadında üreticileri yalnız bırakmadı. Altıntaş, hünnap bitkisinin hem doğal ortamda hem de tarımsal üretimle yetiştirilebildiğini vurgulayarak, “Şifa deposu olan bu ürün, gıda ve ilaç sanayisinde kullanılmakta. Üreticilerimize bol ve bereketli bir sezon diliyorum” dedi.
Hünnap hasadına Aydın Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Armağan Tanrıkulu ile Efeler İlçe Müdürü Mehmet Esen de katıldı.
Halk arasında “ölümsüzlük meyvesi” olarak da bilinin Hünnap, hastalıklardan korunma mevsiminde tüketilmesi gereken meyveler arasında yer alıyor.
Büyük bir zeytin boyutunda olan hünnabın hurmayı andıran bir görüntüsü var. Bahçelerde yetiştirilebilen bu meyvenin hem çekirdeği hem de çiçeği oldukça faydalı.
Hünnap, ziziphus jujuba ağacında büyüyen, Çin hurması veya kırmızı hurma olarak da adlandırır ve sağlık için önemli faydaları bulunur.
Kurutularak tatlılarda kullanılabilmesinin yanı sıra sağlıklı bir atıştırmalık şeklinde taze ve tek başına da tüketilebilen hünnap meyvesi, düşük kalorisinin yanı sıra antioksidan ve yüksek C vitamini özelliğiyle ön plana çıkar.
Hünnap, bağışıklık sistemini güçlendirir. Kan basıncını düzenler. Kalp sağlığını korur ve destekler.
Kolesterolü düşürür. Bol lifli içeriği sayesinde sindirim sistemini çalıştırır ve kabızlık sorununu önler. Lif içeriğiyle kolon kanseri riskini azaltır.
Mukus oluşumunu azaltarak solunum yollarını temizler. Kemik gücünü artırır, dolaşım sistemini düzenler. Stres ve kaygıyı azaltır, zihin sakinliği sağlar. Kanın temizlenmesini sağlar
Her şeyin fazlasının zarar olduğu gerçeğini düşündüğümüzde hünnap meyvesini fazla tüketmek de vücutta bazı yan etkiler ve reaksiyonlara sebebiyet verebilir.
Çok fazla hünnap tüketmek düşük tansiyona neden olabileceği gibi mide bulantısı ve şişkinlik, kan şekerinde değişimler, ciltte kaşıntı veya alerjik reaksiyon gibi durumlar ortaya çıkarabilir.
ÖNEMLİ! Hünnap meyvesinin faydalarından yararlanmak için tüketmeden önce mutlaka bir beslenme uzmanına danışın.

Devamı: Halk arasında “ölümsüzlük meyvesi” olarak biliniyor! Kanı temizleyip, vücuda reset atıyor

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Lübnan Sağlık Bakanı: "(1990'da biten) Lübnan iç savaşından beri yaşadığımız en kanlı gün bugün"

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, İsrail’in bugünkü saldırıları nedeniyle ülkede 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu …

Yeni Atanan Antalya İl Sağlık Müdürü Göreve Başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne atanan Prof. Dr. Behzat Özkan, yeni görevine başladı. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.