Tedavi için yerin 150 metre altına inip her gün 6 saat geçirecekler: 5 bin yıllık mağaradaki şifa arayışının sonuçları 15 gün sonra açıklanacak

Çankırı’da valilik koordinesinde başlatılan proje kapsamında KOAH hastaları yerin 150 metre altındaki 5 bin yıllık tuz mağarasında şifa arıyor. 15 gün boyunca mağarada günde 6 saat vakit geçmesi planlanan hastalara ilişkin tedavi sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Çankırı’da 14 KOAH hastası, kentteki hastanede tetkikleri yapıldıktan sonra Hititler döneminden itibaren tuz elde edilen ve Yer Altı Tuz Şehri olarak adlandırılan 5 bin yıllık mağaraya getirildi.
15 gün boyunca her gün 4 ila 6 saat arasında mağarada kalacak hastalar, burada doktor kontrolünde çeşitli egzersizler ve etkinlikler yapacak.
15 günlük sürecin ardından hastalar uzman hekimler tarafından tekrar muayene edilecek ve tedavi sonuçları kamuoyuyla paylaşılacak.
Çankırı Valisi Fırat Taşolar bugün mağaraya giderek hastaları ziyaret etti.

Devamı: Tedavi için yerin 150 metre altına inip her gün 6 saat geçirecekler: 5 bin yıllık mağaradaki şifa arayışının sonuçları 15 gün sonra açıklanacak

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Kök Hücre Biyolojisi alanında çığır açan bilim insanına büyük ödül

2016 yılından beri Sabri Ülker Vakfı tarafından verilen Sabri Ülker Bilim Ödülü, İstanbul’da gerçekleştirilen bir …

Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı buymuş! Fosfor, manganez ve demir deposu

Kemik, kas, kalp sağlığı için gerekli olan magnezyum bazı besinlerde bolca bulunur. Dünyada “süper gıda” …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.