Kilosu 50 TL’den tezgahta yerini aldı! Kışın yiyene hastalık uğramıyor

Kütahya’da pazar tezgahlarında yerini alan hünnapa vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Hünnap vücuda olan faydalarıyla da dikkat çekiyor. Halk arasında “ölümsüzlük meyvesi” olarak da bilinin Hünnap, hastalıklardan korunma mevsiminde tüketilmesi gereken meyveler arasında yer alıyor. Birçok hastalığın iyileşme sürecine olumlu etkileri bulunduğu bilinen hünnap meyvesi Kütahya’daki semt pazarlarında kilosu 50 TL’den satılıyor.

Diyabet ve karaciğer rahatsızlıklarından çeşitli kanser türlerine kadar birçok hastalığın iyileşme sürecine olumlu etkileri bulunduğu bilinen hünnap meyvesi Kütahya’daki semt pazarlarında kilosu 50 TL’den satılıyor.
Kütahya Pazarcılar Odası Başkanı Hakan Akdaş, Simav’da yetişen hünnap meyvesinin daha yoğun bir şekilde yetiştirilmesi için gayret sarf ettiklerini ve hedeflerinin bu meyveyi yurt dışına ihraç etmek olduğunu dile getirdi.
Halk arasında “ölümsüzlük meyvesi” olarak da bilinin Hünnap, hastalıklardan korunma mevsiminde tüketilmesi gereken meyveler arasında yer alıyor. Büyük bir zeytin boyutunda olan hünnabın hurmayı andıran bir görüntüsü var. Bahçelerde yetiştirilebilen bu meyvenin hem çekirdeği hem de çiçeği oldukça faydalı.
Hünnap, ziziphus jujuba ağacında büyüyen, Çin hurması veya kırmızı hurma olarak da adlandırır ve sağlık için önemli faydaları bulunur. Kurutularak tatlılarda kullanılabilmesinin yanı sıra sağlıklı bir atıştırmalık şeklinde taze ve tek başına da tüketilebilen hünnap meyvesi, düşük kalorisinin yanı sıra antioksidan ve yüksek C vitamini özelliğiyle ön plana çıkar.
Hünnap, bağışıklık sistemini güçlendirir. Kan basıncını düzenler. Kalp sağlığını korur ve destekler. KANSER RİSKİNİ AZALTIRKolesterolü düşürür. Bol lifli içeriği sayesinde sindirim sistemini çalıştırır ve kabızlık sorununu önler. Lif içeriğiyle kolon kanseri riskini azaltır.
Mukus oluşumunu azaltarak solunum yollarını temizler. Kemik gücünü artırır, dolaşım sistemini düzenler. Stres ve kaygıyı azaltır, zihin sakinliği sağlar. Kanın temizlenmesini sağlar
Her şeyin fazlasının zarar olduğu gerçeğini düşündüğümüzde hünnap meyvesini fazla tüketmek de vücutta bazı yan etkiler ve reaksiyonlara sebebiyet verebilir.
Çok fazla hünnap tüketmek düşük tansiyona neden olabileceği gibi mide bulantısı ve şişkinlik, kan şekerinde değişimler, ciltte kaşıntı veya alerjik reaksiyon gibi durumlar ortaya çıkarabilir.ÖNEMLİ! Hünnap meyvesinin faydalarından yararlanmak için tüketmeden önce mutlaka bir beslenme uzmanına danışın.

Devamı: Kilosu 50 TL’den tezgahta yerini aldı! Kışın yiyene hastalık uğramıyor

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

26 Eylül 2024 günün öne çıkan sağlık haberleri…

Sağlık alanında en güncel gelişmeler, Türkiye ve dünyadan en önemli sağlık haberleri, sağlıklı zayıflamak için …

Kök Hücre Biyolojisi alanında çığır açan bilim insanına büyük ödül

2016 yılından beri Sabri Ülker Vakfı tarafından verilen Sabri Ülker Bilim Ödülü, İstanbul’da gerçekleştirilen bir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.