Gençlik aşısı kadar etkili: Yaşlanmayı geciktiren 7 meyve

Genç bir cilde sahip olabilmenin yolu sağlıklı beslenmekten geçiyor. Her yaşta genç görünmek ve erken yaşlanmamak için kullanabileceğiniz pek çok krem ve kozmetik ürünü olsa da dengeli bir beslenme biçimi uygulanmadığında erken yaşlanmak kaçınılmaz oluyor. Doğada yaşlanma karşıtı pek çok meyve bulunuyor. Bu meyveler harika vitamin ve minerallerle dolu olduğu için cilde gençlik aşılıyor.

Sağlıklı bir diyet, genç bir görünüme sahip olmak ve yaşlanmayı geciktirmek söz konusu olduğunda önemli bir rol oynar.
Yaşlanma karşıtı kremler ve ürünler genç bir cilt vaat ederken, gerçek beslenme düzenli egzersiz, dengeli beslenme ve stressiz kalma ile sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürdüğünüzde gelir.
Meyveler ve sebzeler antioksidanlar açısından zengin oldukları ve iltihap önleyici özelliklere sahip oldukları için diyetin önemli bir bileşeni olarak kabul edilir.
1- PAPAYAPapaya’nın vücuda bol miktarda mikro besin ve antioksidan sağlayan çeşitli besin karışımı, serbest radikal hasarıyla savaşırken yaşlanmanın başlangıcını yavaşlatabilir.
Papayalar zengin bir mineral, vitamin, fosfor, kalsiyum ve antioksidan kaynağıdır. Ayrıca kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltmaya yardımcı olarak cildinize parlak bir görünüm kazandırır.
Nar, vücudunuzu zengin besinlerle besleyebilen harika bir yaşlanma karşıtı meyvedir. Nature Medicine dergisinde yayınlanan bir araştırma, yenildiğinde bağırsakta bulunan mikroplar tarafından dönüştürülen ve kas hücrelerinin yaşlanmanın başlıca nedenlerinden birine karşı kendilerini korumasını sağlayabilen nardaki bir molekül buldu. Nar iltihabı azaltır ve C vitamini ve antioksidanlar açısından zengindir.
Muz, çözünebilir liflerle doludur ve A, B ve E vitaminleri, potasyum ve antioksidanlar açısından zengindir. Muzdaki potasyum cildin bariyerini güçlendirebilir ve kırışıklıklar gibi yaşlanma belirtilerini azaltabilir.
Kivinin düzenli tüketimi, yaşlanma belirtilerini azaltmaya ve cildi sağlıklı tutmaya yardımcı olabilecek harika vitaminleri, mineralleri ve fitonutrientleriyle görünümünüzü gençleştirebilir. C vitamini, vücudun cilde dolgunluk, esneklik ve elastikiyet veren bir protein olan kolajen üretmesine yardımcı olur.Kivideki E vitamini, UV hasarı ve aşınmalar dahil olmak üzere cilt hasarını onarabilir.
Karbonhidratlar, lif, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengin olan tatlı patates, iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Tatlı patateslerde bulunan A vitamini özellikleri ince çizgileri, kırışıklıkları azaltmaya ve yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı olur.
Portakalların cilt bakımı için etkili olduğu söylenir. C vitamini ve antioksidanlar açısından zengindir. Portakallar kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltmada etkilidir. UV ışınlarından korunmaya yardımcı olabilir ve iyileştirici maddeler içerir.
Karpuzun %92’si sudur; cildinizi nemli tutar. Zararlı UV ışınlarından korunmanıza yardımcı olabilir. Karpuz antioksidanlar, A, E ve C vitaminleri açısından güçlüdür. Kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltmaya yardımcı olur.
ÖNEMLİ! Herhangi bir sağlık problemi yaşamamak için bu besinleri diyet listenize eklemeden önce mutlaka bir uzmana danışın.

Devamı: Gençlik aşısı kadar etkili: Yaşlanmayı geciktiren 7 meyve

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Kalın bağırsağında tümör olan hasta kesisiz ameliyatla sağlığına kavuştu

HATAY’dan kalın bağırsağında tümör teşhisi ile Diyarbakır’a gelen Şaziye Balcı (45), Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim …

'Sezaryen ile karın germe' ameliyatlarındaki tehlike

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık sezaryen ameliyatının karın germe ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.