76.Dönem DHY Kurası İlanı Yayınlandı

“Tıp fakültelerinden mezun olan doktorlardan tıp diploması ile uzmanlık eğitimini tamamlayan uzman tabiplerden uzmanlık belgesi düzenlenmesi için gerekli evrakları 29/06/2017 tarihi mesai bitimine kadar Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ulaşıp tescil işlemleri yapılmış olanlar 76. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası’na alınacaklardır.”
Devlet Hizmeti Yükümlüsü olarak atanıp hiç başlamayanlar ile hizmet süresi bitmeden görevinden istifa eden veya müstafi olarak ayrılan tabip ya da uzman tabiplerden 76. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasına girmek isteyenler;
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 63. ve 97. Maddelerinde açıklanan engel halleri bulunmayanlar en geç 29/06/2017 tarihi saat 18:00’e  kadar kuraya girmek istediğini belirtir bir dilekçe ile başvurabilirler.

Not: Dilekçeler elden ya da kargo ile 29/06/2017 tarihi saat 18:00’e  kadar Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesi Mithatpaşa Cad. No:3 06434 Sıhhiye/ANKARA adresinde olacak şekilde Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne hitaben gönderilmelidir.

Tescil işlemi ile ilgili kontrolü http://sbu2.saglik.gov.tr/drBilgi/ adresinden yapabilirsiniz.

 

76. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası, 76. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü, 76. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası İlan Metni, 76. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası İlanı, 76. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası isim listeleri, 76. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası Münhal kadrolar, 76. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Mazeret Atama Kurası,76.dhy

Bunu Okudunuz mu?

76.Dönem DHY Kurası Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

İlan Metni İsim Listesi Uzman Tabip İsim Listesi Pratisyen Tabip İsim Listesi Münhal Kadrolar Kura …

76.Dönem DHY Kurası Münhal Kadrolar Açıklanmıştır!

Münhal Kadrolar Yayımlanmıştır. Tercih Başvuruları 25 Temmuz 2017 Tarihi Saat 18:00 e kadar Personel Bilgi …

1 yorum

  1. Dicle üniversitesi tıp fakültesinde son sınıf tıp öğrencisiyim. 30 Haziran 2017 tarihi itibari ile mezun olacağım.
    Geçen yıllarda mezuniyet sonrası diplomamızı ve hekim ünvanını aldıktan sonra azami olarak 2 ay içerisinde yapılan pratisyen hekim devlet hizmeti yükümlülüğü atamaları ile görevimize başlarken, bu yıl “http://www.yhgm.saglik.gov.tr/TR,24888/76-donem-devlet-hizmeti-yukumlulugu-kurasi-ilani.html “internet adresinden verilen ilana göre mezuniyet tarihimiz resmi işlemlere yetişmeyeceği için muhtemeldir ki beş/altı ay görevimize başlayamayacağız ve işsiz kalacağız. Devlet hizmeti yükümlülüğü kurası ile atanıp, tıpta uzmanlık sınavını kazandıktan sonra üniversitelere araştırma görevlisi olarak yerleşen hekimlerin, görevinden istifa ederek kadroları boş bıraktığı gerekçesi ile yapılan yeni düzenleme binlerce hekimi mağdur etmiştir. Tıpta Uzmanlık Sınavını kazanarak ihtisas yapmak hekimlerin kişisel bir tercihidir. Biz hekimler tıp fakültelerinden pratisyen hekim ünvanı ile mezun oluyoruz. Görevimizi icra etmek yeni mezun olan biz hekimlerin en temel hakkıdır. Bu hakkımız, Tıpta uzmanlık sınavı sonrası araştırma görevlisi olmak üzere görevinden istifa eden hekimlerin mevcut kadrolarının boş kalması mazeret gösterilerek elimizden alınamaz. Buna ilaveten ülkemiz tıp fakültelerinin her birinin farklı mezuniyet tarihinin olması nedeniyle, kimi mezun hekimler 76. dönem devlet hizmeti yükümlülüğü atamalarına işlemlerini yetiştirebiliyor iken, fakültemizin de içerisinde bulunduğu birçok tıp fakültesi yeni mezun hekimleri işlemlerini yetiştiremeyecektir. Bu alenen fırsat eşitliğine aykırıdır ve hak ihlalidir. Mezuniyetten sonra, önceki yıllarda ve atamalarda yapıldığı üzere iki ay içerisinde göreve başlayacağımızı öngören bizler hayatımıza dair birçok planlamayı tabii olarak yaptık. İçimizde aile kuracak olan, ailelerinin yıllardır var olan haklı beklentisini karşılamak isteyen, maddi zorluklar içerisinde olan ve işsiz olacağı süreç içerisinde mağduriyet yaşayacak olan birçok arkadaşımız vardır. Bir hekim kendi mesleği dışında geçimini sağlamak için başka ne iş yapabilir? Tüm bunların dışında daha vahimi ise 6 yıl boyunca edindiğimiz teorik ve pratik bilgilerimizi aylarca hiç kullanmayarak birçok kayıp yaşayacak ve henüz adım atamadığımız mesleğimizden uzaklaşacağız. Tüm bu gerekçelere dayanarak 76.dönem devlet hizmeti yükümlülüğü atamaları için yapılan bu yeni düzenlemenin iptali ve tüm bu mağduriyetlerin yaşanmayacağı ve tüm tıp fakültelerinin mezuniyet tarihlerini kapsayabilecek yeni bir düzenlemenin yapılması gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.