Pratisyen açığı 5 yılda kapanacak, TUS kadroları artacak!

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, TBMM Genel Kurulu’nda açıklamalar yaptı;

Nöbet yükleri azalacak

Uzmanlık öğrencilerin yoğun nöbetle karşı karşıya kalmalarının nedenlerinden birinin eğitim, diğerinin ise asistan kadrolarının yetersizliği olduğuna işaret eden Demircan, kadrolar doldurulabilirse nöbet yükünün azalacağını aktardı.

‘Performans konusu bizim de gündemimizde’
Demircan, “Türkiye’de pratisyen açığı yakın yıllarda, 5 yıl içerisinde kapanacak gözüküyor. Bu nedenle tıpta uzmanlık için 6 bin olan kadroyu 8 bine çıkardık, 2 bin ilave ediyoruz. Bundan sonraki yıllarda giderek artıracağımız bir husus bu. Bu sayede asistan sayılarında artış olacaktır, nöbet baskısını bir şekilde azaltmış olacağız. Performans konusu bizim de gündemimizde. Yeniden gözden geçirmek için çalışıyoruz.” dedi.

TUS sonuçları mahkeme sürecine bağlı

Atamaları yapılan pratisyenlerin güvenlik soruşturmalarının KHK gereğince göreve başlatılmadan tamamlanması gerektiğini anlatan Demircan, soruşturması tamamlananların süratle atandığını bildirdi.

Demircan, TUS sonuçlarının açıklanmasının, sorulara itiraz nedeniyle geciktiğini, mahkeme sürecinin tamamlanmasından sonra atamların yapılacağını kaydetti.

Ahmet Demircan, “Türkiye’nin ihtiyacı olan hekim sayısına ulaşacak şekilde hekim yetiştirme noktasında açığımız var. Bu açığı kapattığımızda rahat edeceğiz. Gözlemlediğim şudur ki Türkiye pratisyen açığını 5 yıl içerisinde tamamlayacak görünüyor ama uzman açığını tamamlamak biraz daha zaman alacak. 5 yıl beklemeden TUS için kadroyu attırdık.” ifadelerini kullandı.

Bunu Okudunuz mu?

TUS sonuçları neden açıklanmıyor? TBMM ye soru önergesi verildi

CHP İstanbul milletvekili Dr. Ali Şeker, Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı (TUS) meclis gündemine taşıyarak, soru önergesi …

Sağlık bakanı ‘Doktor açığı 10 yıl içinde kapanacak’

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, “Türkiye bugünkü eğitim gücüyle, önümüzdeki 10 yıl içerisinde uzman ve pratisyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.