Doktor intiharları sonrası yeni düzenlemeler geliyor!

Geçtiğimiz haftalarda ardı ardına gelen doktor intihar haberleri Sağlık Bakanlığı harekete geçerek bir takım önemli kararlar aldı. Buna göre çalışma saatleri düzelecek, nöbetlere yeni sistem gelecek.

Son haftalarda ardı ardına gelen doktor intihar haberleri Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakanlık 2018 itibariyle yeni düzenlemeleri peş peşe yenileyecek. Bu kapsamda doktorların alacakları maaşı, yaptığı ameliyat, baktığı hasta ve istediği tahlil sayısına göre ücretlendiren perfomans sistemi revize edilecek. 2015’te uygulamaya alınan sistem yeni baştan düzenlenecek. Düzenlemeyle doktorların yoğun çalışma sistemi uygun saat dilimlerinde sınır ve kota konularak yeni baştan düzenlenecek.

ASİSTAN KADROLARI ARTIRILACAK

Doktorları nöbet yükünden kurtarmak amacıyla ise asistan kadroları artırılacak. Doktorların eş durumlarına ilişkin sıkıntılar da Bakanlığın gündeminde. Bu kapsamda eş durumundan tayin konusunda da çalışma başlatılarak bu yöndeki sıkıntılara çare bulunacak. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan; “Türkiye’de tıp fakültesi sayısı belli yerlerdeyken destekleye destekleye büyüdü. Fakültelerimiz büyük çoğunlukla yetkinlik sorununu aşmış durumda. İnşallah Türkiye sağlık personeli ve hekim açığını kapatacak” dedi.
akşam

Bunu Okudunuz mu?

Doktor intiharları Meclis gündemine taşındı!

İZMİR, (DHA)- CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, kısa bir süre önce 3 doktorun intihar etmesinin …

5 Yorumlar

  1. 77. Donemde ve 76. Donemde mezun olan adaylarin hala bir çogu sorusturmalar nedeniyle gorevlerine dahi başlayamadilar. Yazik hem biz aileler bu duruma üzüluyor hemde halkimiz doktorsuzluktan saglik sorunlari yaşıyorlar .doktorlarımiz işsiz geziyor ama doktorsuzluktan dert yaniyoruz.en zor okullardan mezun oluyorlar ama işsiz geziyorlar.saygilarimla

  2. atanıpta tebliğ gelmeyen bır doktor annesiyim yıllarca okul okutmamızın karşılığı intihara sürüklenmekmi nedir bu eziyet çok aile mağdur durumda ne yapalım ölelimmi eğer bizlerin ölmesiyle ülke fayda görecekse bu vatan için gözümü kırpmadan can verririm ama evlatlarımıza kıymayın kendi arkadaşları göreve başlarken bunlar stres içinde bizler anne baba olarak çaresiz durumdayız lütfen lütfen çok geç olmadan sesimize kulak verin yalvarıyorum kıymayın çocularımıza saygılarımla

    • Çocuğum 77. dönemde atandı ama 8 Martta yayınlanan tebellüğ belgesinde ismine rastlayamadık. Onunla beraber atanan arkadaşları şimdi doktorluk yapıp evlerine ekmek aş getiriyorlar. Çocuğum ise şimdi işsiz ve boşta geziyor. Soruşturmalar nedeniyle çocuklarımız görevlerine başlamadılar çok yazık!
      Bu durum hem aileleri hemde çocuklarımızı ümitsizliğe götürüyor. Allah yardımcımız olsun ne yapalım belki birisi bizim çığlıklarımızı duyar saygılarımla

    • Çocuğum 77. dönemde atandı ama 8 Kasım da yayınlanan 77. dönem DHY tebellüğ belgesinde ismine rastlayamadık. Onunla beraber atanan arkadaşları şimdi doktorluk yapıp evlerine ekmek aş getiriyorlar. Çocuğum ise şimdi işsiz ve boşta geziyor. Soruşturmalar nedeniyle çocuklarımız görevlerine başlamadılar çok yazık!
      Bu durum hem aileleri hemde çocuklarımızı ümitsizliğe götürüyor. Allah yardımcımız olsun ne yapalım belki birisi bizim çığlıklarımızı duyar saygılarımla

  3. yorumumda yanlışlıkla ( kasım yerine ( mart yazılmış düzeltemedim özür dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.